Fanshop
Fanshop
20140929_std_vs

Update kaartverkoop en loting bekerfinale

In De Kuip vindt morgen (vrijdag 18 maart) de loting plaats voor seizoenkaarthouders die zich hebben aangemeld voor een kaart voor de KNVB bekerfinale. Middels deze loting wordt bepaald welke seizoenkaarthouders in de gelegenheid worden gesteld een kaart te kopen het duel in De Kuip op zondag 24 april. Hieronder lees je de belangrijkste informatie over de loting en de uitkomst hiervan.

Zo’n 25.000 aanmeldingen
De afgelopen week hebben zo’n 25.000 seizoenkaarthouders zich aangemeld om in aanmerking te komen voor het kopen van een kaart voor de bekerfinale. Dit aantal kan nog oplopen, aangezien supporters die zich nog niet hebben aangemeld, dit tot en met vandaag (donderdag 17 maart) 23:59 uur kunnen doen via www.feyenoord.nl/bekerfinale.

1.750 uitkaarthouders met voorrang
Diamond- en Goldcardhouders, en Silvercardhouders met minimaal 73 opgebouwde punten, hebben de afgelopen week de gelegenheid gehad een kaart te kopen voor de bekerfinale. Als meest actieve uitkaarthouders van Feyenoord kregen zij een week lang exclusieve voorrang op de kaartverkoop. Dit is de groep ‘toegewezen uitkaarthouders’ en deze bestaat uit zo’n 1.750 supporters.

Totaal aantal kaarten voor seizoenkaarthouders
Feyenoord kan voor de bekerfinale tegen FC Utrecht een kleine 14.000 kaarten verdelen onder supporters. Er van uitgaande dat alle ‘toegewezen uitkaarthouders’ een finalekaart kopen, blijven er ruim 12.000 over voor seizoenkaarthouders. Aangezien donderdagmiddag al zo’n 25.000 seizoenkaarthouders zich hadden aangemeld voor een kaart, heeft iedere seizoenkaarthouder vrijdag tijdens de loting een kleine 50% kans op (het kunnen kopen van) een finalekaart.

Loting
De beschikbare kaarten, waarmee bedoeld wordt de garantie om een finalekaart te kunnen kopen, worden vrijdag verloot onder alle seizoenkaarthouders die zich hebben aangemeld. Voor deze methode is gekozen om de kaartverkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. De loting voor seizoenkaarthouders vindt plaats in het bijzijn van een notaris, via een gecertificeerd systeem.

Uitkomst loting
Seizoenkaarthouders kunnen uit de loting niet direct opmaken of zij tot de groep behoren die in staat wordt gesteld een finalekaart te kopen. Vanwege administratieve werkzaamheden, zoals onder meer het verwerken van de uitslag en opstellen van persoonlijke e-mails aan supporters, zit er enige tijd tussen het verrichten van de loting en de publicatie van de uitkomst ervan. Feyenoord doet er alles aan om alle supporters vrijdag zo snel mogelijk (persoonlijk) te informeren over de uitslag van de loting en het vervolg van de kaartverkoopprocedure. De verwachting is dat alle informatie aan het einde van de middag bekendgemaakt kan worden.

Uitleg manager afdeling Service & Tickets
Tegenover Feyenoord TV ging Frank van Eijsden, manager Service & Tickets bij Feyenoord, uitgebreid in op de procedure van de kaartverkoop van de bekerfinale en de loting onder seizoenkaarthouders. Het interview met Van Eijsden kan je hieronder in de videospeler bekijken en is donderdagavond vanaf 18:50 uur eveneens te zien in de uitzending van Feyenoord TV op FOX Sports.