Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Website_foto-1

Update Feyenoord eSports

Evenals de Eredivisie is ook de edivisie aanbeland in de laatste speelrondes van de eerste seizoenshelft. JaeyD, de eSporter van Feyenoord, heeft na een moeizame start zijn eerste overwinningen in de FIFA-competitie voor Eredivisieclubs op zak.

Op dinsdag 19 december wordt de stadsderby tegen Sparta Rotterdam uitgezonden. Tussen 25 en 31 december worden er liefst zeven wedstrijden gespeeld. Omdat FIFA 18 na de start van de Eredivisie uitkwam, lopen de programma’s van de twee competities niet parallel. Na de inhaalslag tijdens de kerstvakantie lopen de programma’s van de Eredivisie en edivisie wel gelijk.

Ook in de tweede seizoenshelft zal JaeyD Feyenoord vertegenwoordigen in de edivisie. Deze wedstrijden worden op de Xbox gespeeld, terwijl de eerste seizoenshelft werd gespeeld op de PlayStation 4. Dat JaeyD goed bezig is, blijkt ook uit zijn kwalificatie voor de FUT Champions Cup 1. Dit is de eerste stap richting de FIFA eWorld Cup, het eSports WK. De stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden hoopt hij ook in de tweede seizoenshelft door te trekken.

Vertrek QuintenX      
QuintenX, de eerste eSporter van Feyenoord die de club vorig jaar vertegenwoordigde in de edivisie, had dit seizoen moeite om het niveau van vorig jaar te evenaren. Hierdoor heeft Feyenoord ervoor gekozen om JaeyD ook de tweede seizoenshelft in de edivisie te laten spelen. Door dit besluit heeft QuintenX de keuze gemaakt niet langer te willen uitkomen voor het eSports-team van Feyenoord. De club betreurt het besluit, maar heeft respect voor de keuze van QuintenX. Feyenoord bedankt hem voor de bewezen diensten in het shirt van de club.

Nieuw talent
Naast het vertrek van QuintenX verwelkomt Feyenoord een nieuw talent die wordt opgeleid tot volwaardig eSporter. Het gaat om Jimmy Donkers alias YimmieHD. YimmieHD won in oktober het FIFA-toernooi in De Kuip voor leden van Het Legioen. Daarnaast heeft hij zich, door vorige maand 41ste van de wereld te worden, ook al weten te plaatsen voor de FUT Champions Cup 1. Binnen Feyenoord eSports zal dit achttienjarige talent uit Spijkenisse onder de vleugels van JaeyD ervaring opdoen op het hoogste niveau en zichzelf zo verder ontwikkelen.

Volg Feyenoord eSports
De verrichtingen van de eSporters van Feyenoord zijn te volgen via de officiële website van Feyenoord. Hier zijn onder andere het programma, de uitslagen en de stand terug te vinden. Ook wordt hier het laatste nieuws rondom de eSporters gepubliceerd. Volg ook het eSports-account van Feyenoord op Instagram om niets te missen van de prestaties van JaeyD en YimmieHD.