Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AS3I6372

Update bouw trainingsaccommodatie Feyenoord (3)

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg op woensdag 28 juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, die bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen moet worden. Op Feyenoord.nl geven we je maandelijks een update over de voortgang van de bouw. In deel 3: eerste verdieping hoofdgebouw afgerond, voorbereidingen buitenruimte in volle gang.

Voortgang gebouw
Na de bouwvakvakantie is er een begin gemaakt met de staalconstructie voor het hoofdgebouw. Deze week zal het laatste stuk staal gemonteerd worden tot de onderkant van de dakvloer, de bovenkant van het gebouw. Hierdoor zal eind deze week de vloer van de eerste verdieping gelegd kunnen worden. Als de vloer ligt, kan de druklaag worden afgestort en is de eerste verdieping afgerond. Daarna worden de stalen dakplaten op de staalconstructie gelegd, die tot de onderkant van de dakvloer is opgebouwd.. Vervolgens wordt volgende week een begin gemaakt met het monteren van het dak.

Over twee weken wordt gestart met de gevel. Allereerst zal de achterkant van het gebouw, de kant die geen zicht heeft op het trainingsveld, worden dichtgemaakt. Dit zal gebeuren door middel van een sandwichpaneel: aan twee kanten stalen platen, met isolatie middenin. Vervolgens wordt aan de voorkant een begin gemaakt met de vliesgevel: deze gevel is niet-dragend en kan daarom worden opgebouwd uit lichte materialen. Dit is nodig omdat de voorkant van het gebouw volledig uit glas zal bestaan.

Voortgang velden en buitenruimte  
Nadat de aannemer van de velden en de buitenruimte het veld ‘inzaaiklaar’ had opgeleverd, is hij tijdelijk gestopt met zijn werkzaamheden. De velden zijn door Feyenoord in eigen beheer genomen, oftewel: grasmeester Erwin Beltman en zijn team van het stadion onderhouden het veld. Zo is het gras al een aantal keer gemaaid en is er in de tussentijd mest overheen gestrooid.

De aannemer is op dit moment zijn volgende werkzaamheden aan het voorbereiden. Dit heeft betrekking op de hekwerken rondom de velden, het groen en de beplanting, inclusief een twee meter hoge heg die rondom het complex komt te staan. De coördinerend aannemer velden en buitenruimte is momenteel bezig met de tekening en zal vanaf begin november zijn werkzaamheden oppakken.

Het beoogde eindresultaat
Feyenoord 1 krijgt op het nieuwe complex de beschikking over twee velden, een kunstgras performancestrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat aan één zijde volledig van glas is, waardoor van binnenuit een perfect zicht op de velden geboden wordt. De onderste verdieping is op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna.

De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager en de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn.