Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FSS_vvNieuwerkerk

Uitgelicht – deel 6: Feyenoord Soccer Camp bij v.v. Nieuwerkerk

Van 16 tot en met 18 augustus vindt bij v.v. Nieuwerkerk het tiende Feyenoord Soccer Camp van komende zomer plaats. In het zesde deel van de rubriek ‘Uitgelicht’ kom je meer te weten over deze vereniging, die al weer voor het vierde jaar op rij een Feyenoord Soccer Camp organiseert.

Interesse in deelname aan het voetbalkamp bij v.v. Nieuwerkerk? Klik hier om direct in te schrijven.

Voetbalvereniging Nieuwerkerk werd opgericht op 20 juni 1929. Gedurende een lange periode was er sprake van een gering aantal elftallen bij de club uit Nieuwerkerk aan den IJssel en speelde het in de afdeling Gouda. Toen het aantal inwoners in Nieuwerkerk in de jaren zestig een flinke groei doormaakte, was dit ook merkbaar aan het aantal leden binnen de club. De voetbalvereniging Nieuwerkerk maakte sindsdien een flinke groei door. De accommodatie verplaatste van de ’s-Gravenweg (Rijskade) naar de wijk Dorrestein. Hier werd het aantal velden uitgebreid van één naar drie.

De club bleef echter groeien en inmiddels is v.v Nieuwerkerk met ongeveer 1.800 leden de grootste vereniging binnen de gemeente Zuidplas en één van de grootste verenigingen binnen het district West 2 van de KNVB. De club beschikt over zes velden, waarvan vier kunstgrasvelden.

Alle leeftijdsgroepen van zowel heren als jongens, meisjes en ook G-voetbal zijn binnen de vereniging vertegenwoordigd. Met ingang van het nieuwe seizoen komt er ook een damesteam bij. Momenteel komt de vereniging met 96 teams uit in de competitie. Met de nieuwbouw van kleedkamers en activiteitenruimten wordt er weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het geeft aan dat Nieuwerkerk een dynamische voetbalvereniging is.

In 2017 organiseert v.v. Nieuwerkerk voor het vierde jaar op rij een Feyenoord Soccer Camp in de zomerperiode. Afgelopen editie had de club met 128 deelnemers het recordaantal deelnemers aan één Feyenoord Soccer Camp. De club laat weten dat het hoopt ‘dat de deelnemers ook dit jaar weer gaan genieten van dit superevenement’.

Meer informatie over v.v. Nieuwerkerk vind je op www.vvnieuwerkerk.nl

In de rubriek ‘Uitgelicht’ wordt wekelijks een locatie gepresenteerd waar komende zomer een Feyenoord Soccer Camp plaatsvindt. Volgende week wordt in het zevende deel s.v. MZC’11 geïntroduceerd.