Fanshop
Fanshop
IMG_1066

Uitgedunde selectie hervat training op Varkenoord

Na drie vrije dagen en een weekend zonder Eredivisievoetbal heeft Feyenoord maandag de training hervat. De wegens verplichtingen voor de (jeugd)internationals uitgedunde selectie van hoofdtrainer Fred Rutten meldde zich in de loop van de ochtend op Varkenoord, waar Erwin Mulder en Ronald Graafland flink werden getest tijdens een uitgebreide afrondoefening.
Spelers en keepers gaan strijd aan tijdens afrondoefening

Bij het afwerken op doel haalden zowel de twee keepers als de overige elf veldspelers – onder wie A1-speler Stef Gronsveld – het beste in zichzelf naar boven. Zo vond Khalid Boulahrouz met een kiezelhard schot de kruising en wist ook Jens Toornstra prachtig van afstand te scoren, wat tot gejuich leidde bij hun ploeggenoten. Toch lieten ook de doelverdedigers zich niet onbetuigd en werd mening poging op knappe wijze uit het doel gehaald.

Voorbereiding op uitduel met AZ

De training op een guur Varkenoord betekende voor Feyenoord de start van de voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ, die aankomende zondag om 12.30 uur op het programma staat. Met de huidige nummer vier van de Eredivisie treffen de Rotterdammers een directe concurrent in de strijd om de derde plaats en directe plaatsing voor Europees voetbal. Na het duel in Alkmaar volgen dit seizoen nog vijf resterende competitiewedstrijden.

Programma (jeugd)internationals

De spelers die maandag ontbraken op Varkenoord, komen deze week nog in actie met nationale (jeugd)elftallen. Kenneth Vermeer bereidt zich met het Nederlands elftal, waar Jordy Clasie maandag afhaakte met een knieblessure, voor op de oefeninterland tegen Spanje van komende dinsdag, terwijl Colin Kazim-Richards het op dezelfde dag met Turkije vriendschappelijk opneemt tegen Luxemburg. Dinsdag is tevens de dag dat Jong Turkije, met Bilal Başaçıkoğlu in de selectie, oefent tegen Jong Bosnië.

Voor de zes Feyenoorders die momenteel bij Jong Oranje verblijven is het vandaag (maandag) wedstrijddag. Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Sven van Beek, Terence Kongolo, Rick Karsdorp en Lucas Woudenberg bereiden zich voor op de oefeninterland tegen de leeftijdgenoten van Frankrijk.

Dinsdag en woensdag openbare trainingen

De voorbereiding van Feyenoord op AZ-uit bestaat na maandag nog uit vier trainingen. De oefensessies van vrijdag en zaterdag zijn besloten, terwijl de trainingen van dinsdag en woensdag (beiden vanaf 10.30 uur op Varkenoord) vrij toegankelijk zijn voor publiek.