Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
jobscorer%20brandweer%201

Uitdagende workshop voor Jobscorers bij brandweer

Deelnemers van het project Feyenoord Jobscorer hebben een workshop gevolgd bij de brandweer Rotterdam Rijnmond. Met de voornaamste doelstelling om vaardigheden als communiceren, samenwerken en grenzen verleggen te verbeteren had het korps een uitdagend en intensief programma samengesteld voor de jongeren. Met groot enthousiasme gingen zij voor even door het leven als brandweerman, waardoor begeleider en coördinator Mark Smit kon spreken van een geslaagde dag.

De Jobscorers kregen op de kazerne een goed en realistisch beeld van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de brandweer. Zo werd de lunch onderbroken door een brandalarm, waarop halsoverkop de eetzaal moest worden verruild voor de brandweerauto. Deze ervaring volgde op een ochtend die in het teken had gestaan van pittige oefeningen, met onder meer een uitgebreid parcours vol obstakels en hindernissen, waarbij de fysieke gesteldheid van de jongeren flink op proef werd gesteld.

Deze krachtsinspanningen bleken de opmaat voor een spannend middagprogramma. De Jobscorers werden in een volledige brandweeruitrusting gehesen, onder meer om in een met dichte rook gevulde kelder op zoek te gaan naar zogenaamde slachtoffers en deze binnen een bepaalde tijd in veiligheid te brengen. De realistische wijze waarop deze situatie door de brandweerlieden was nagebootst, maakte het voor de Jobscorers een indrukwekkende ervaring.

Feyenoord TV was aanwezig bij de uitdagende workshop voor de Jobscorers. Een reportage hiervan is hieronder te zien in de videospeler.