Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20170524_160745

Maatschappelijke uitblinkers tonen talent tijdens Masterklas

Met het spelen van een wedstrijd in Feyenoord-tenue op Varkenoord is afgelopen woensdag een einde gekomen aan de meerdaagse trainingsstage die twintig uitblinkers van de maatschappelijke voetbalactiviteiten van Feyenoord volgden aan de Feyenoord Academy.

Drie weken geleden begon de zogenoemde Feyenoord Masterklas, bedoeld voor kinderen die tijdens de Feyenoord Street League en Feyenoord Wijktrainingen positief opvallen. Niet alleen op het gebied van voetbalvaardigheid maar ook op het vlak van gedrag: samenwerken, normen en waarden, een positieve instelling en het beste uit jezelf halen.

Voorbeeld
Op basis van hun prestaties op deze punten verdienden twintig kinderen een plek in de Feyenoord Masterklas. Hiermee laten deze jonge rolmodellen zien dat zij zich binnen de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord uitstekend hebben ontwikkelend en een voorbeeld zijn voor de jeugd.

Uitnodiging voor Talentensessies
Na twee trainingen onder leiding van Feyenoord Academy-trainers Martijn de Vries, Gerard Rutjes, Davey van den Berg en Coördinator Onderbouw Glenn van der Kraan volgde woensdag de afsluitende onderlinge wedstrijd. Drie jongens deden het tijdens de Masterklas zo goed, dat zij van Feyenoord Academy een uitnodiging hebben gekregen om komend seizoen deel te nemen aan de Talentensessies op Varkenoord.

Mooie samenwerking
Academy Coördinator Onderbouw Glenn van der Kraan is positief over de Feyenoord Masterklas: ‘Het is prachtig om te zien hoe veel talent er rondloopt en dat we mede via de maatschappelijke voetbalactiviteiten veel talent leren kennen en positief kunnen beïnvloeden. Dat is een mooie vorm van samenwerken tussen Feyenoord Academy en de afdeling maatschappelijke zaken. Het belangrijkste is dat de kinderen veel plezier beleven aan deze ervaring en er hopelijk veel van leren. Dat jongens doorstromen naar de Talentensessies van de Academy komend seizoen is een mooie ‘bijvangst’. Los van de positieve ervaring voor veel kinderen, laat dit zien dat er een weg is van de straat naar Varkenoord en wellicht zelfs van de straat naar De Kuip.’

Meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord vind je op www.feyenoord.nl/foundation.