Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
clinic%20meiden-16

Uitblinkende meisjes krijgen Masterklas van Manon Melis

Voetballes krijgen van de topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenelftal, Manon Melis. Die bijzondere belevenis was vrijdagmiddag op Varkenoord weggelegd voor zo’n zeventig meisjes die zowel sportief als sociaal uitblinken tijdens de diverse maatschappelijke projecten van Feyenoord. Het was dat de eerste keer dat de zogenoemde Feyenoord Masterklas voor meisjes werd gehouden.

De meiden die deelnamen aan de Feyenoord Masterklas doen via Feyenoord mee aan projecten als de Feyenoord Street League, de Feyenoord Wijktrainingen, Lekker Fitter! Met Feyenoord en S.V. GIO.  ‘Tijdens de maatschappelijke activiteiten die vrijwel dagelijks door Feyenoord worden georganiseerd, zagen we dat heel veel meisjes het heel leuk vinden om te voetballen. Daarom hebben we besloten om voor het eerst een Masterklas voor meisjes te organiseren,’ vertelde Manon Melis, die sinds enkele maanden in dienst is bij Feyenoord, na afloop van de geslaagde middag.

De deelnemende meiden dienden zich vrijdag in twee groepen aan op Varkenoord. Eerst was het de beurt aan de negen- en tienjarigen om een individueel toernooi te spelen, later op de middag gingen ook de oudere meiden de strijd aan met elkaar. Melis: ‘Dat we een individueel toernooi speelden, vonden de meiden heel leuk. Door die opzet speelden ze telkens met andere meiden samen, wat ook goed is voor hun sociale ontwikkeling.’

Feyenoord wil haar supporters en de inwoners van Rotterdam in beweging brengen. Sport geeft energie, plezier en wakkert talentontwikkeling aan. Door sportdeelname en een gezondere levensstijl te stimuleren, draagt Feyenoord bij aan meer toekomst voor en verbinding tussen zijn supporters en de inwoners van Rotterdam. Dit doen wij met bijzondere aandacht voor de jeugd en kwetsbare groepen en hand in hand met andere organisaties, waarbij Feyenoord optreedt als inspirator, aanjager en verbinder.