Groningen-Fey-9

Uitblinkende Elia: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Eljero Elia moest na afloop van FC Groningen – Feyenoord (0-5) alle cameraploegen en journalisten te woord staan. De 29-jarige aanvaller deed dat met alle liefde, want met drie goals was hij de grote uitblinker in het Noordlease Stadion.

Elia wist niet wat hem overkwam in Groningen. Nooit eerder had hij in de Eredivisie meer dan één goal in een wedstrijd gemaakt. ‘In de Bundesliga heb ik ooit eens twee keer gescoord, maar drie keer raak schieten in één wedstrijd, dat heb ik nog nooit meegemaakt,’ sprak Elia na afloop met een grote grijns op zijn gezicht.

Al zijn goals waren fraai, maar over de vraag welke de mooiste was, hoefde de aanvaller niet lang na te denken. ‘Dat was mijn tweede, na die combinatie met Nicolai Jørgensen. Die krulde ik mooi in de hoek. Het zou nog mooier zijn geweest als ik ook nog een vierde goal had gemaakt, maar desondanks is het een prachtige middag voor mij,’ doelde Elia op de enorme kans die hij kort voor zijn wissel miste.

Elia werd mede gewisseld vanwege de blessure aan zijn vinger, die hij na rust opliep. De aanvaller bleef haken achter een shirt van een tegenstander en zag daarna dat zijn vinger uit de kom was geschoten. Hij verliet even het veld, maar keerde snel weer terug, waarna hij direct een bal veroverde. ‘Ik dacht dat het enorm pijn zou doen wanneer mijn vinger weer rechtgezet werd, maar het viel reuze mee. Ik wilde direct weer het veld in.’

Volgens Elia is het belangrijk dat Feyenoord na de 0-5 overwinning met beide benen op de grond blijft staan. ‘We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. We hebben de lijn van de tweede helft tegen PSV goed doorgetrokken, maar er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. Dit is pas het begin. We moeten hongerig blijven.’