Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Napoli-052

Tyrell Malacia verlengt tot 2023 bij Feyenoord

Feyenoord heeft met Tyrell Malacia een principe-akkoord bereikt over een nieuw contract tot medio 2023. Na de overeenstemming met de zelf opgeleide Dylan Vente vorige week heeft de club daarmee wederom een van Feyenoord Academy afkomstige speler langer aan de club weten te binden.

Ondertekening
Malacia zet later vandaag (woensdag) in De Kuip zijn handtekening onder het gedetailleerde spelerscontract, dat hem voor vier jaar langer aan Feyenoord verbindt. Het huidige contract van de 18-jarige linkervleugelverdediger liep tot medio 2019. De Feyenoorder komt na het officiële tekenmoment ook zelf aan het woord over de nieuwe verbintenis.

Hoogste podium
De in Rotterdam-Zuid geboren Malacia kwam als negenjarige jeugdspeler op de opleiding en doorliep nagenoeg alle jeugdelftallen van Feyenoord Academy. Op 16-jarige leeftijd tekende hij zijn eerste profcontract en stroomde hij van Onder 17 direct door naar Onder 19. Sinds de zomer van 2017 zit Malacia bij de A-selectie, waarna een debuut niet lang op zich liet wachten. Op het hoogste podium van de Champions League maakt hij als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen SSC Napoli (2-1 winst) meteen indruk. Inmiddels speelde hij al negen Eredivisie wedstrijden en twee bekerwedstrijden.

Speciaal
Technisch directeur Martin van Geel is blij dat Feyenoord opnieuw een zelfopgeleide speler voor langere tijd aan de club heeft gebonden: ‘Het vastleggen en verlengen van contracten van zelf opgeleide spelers blijft speciaal. Ik ben blij dat we Tyrell hebben kunnen toevoegen aan dit rijtje.' 

Voorbeeld
'Tyrell heeft specifieke kwaliteiten waarmee hij kan uitgroeien tot een veelzijdige linksback, waar we zowel verdedigend als aanvallend veel plezier aan kunnen beleven', vervolgt Van Geel. 'Hij is voor zijn leeftijd fysiek sterk en legt enorm veel energie en werklust in zijn spel. Tyrell is een mooi voorbeeld van hoe Feyenoord Academy de spelers graag aflevert aan het eerste elftal.’