Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Twee vroege goals helpen Onder 17 naar bekerfinale

Feyenoord Onder 17 heeft zich ten koste van de leeftijdsgenoten van PSV geplaatst voor de bekerfinale. In de halve finale op het eigen Varkenoord werd de ploeg uit Eindhoven met 2-1 verslagen. Het team van Melvin Boel maakte het met twee goals binnen twee minuten al vroeg af.

Vanaf het eerste fluitsignaal heerste Feyenoord Onder 17. Na vijf minuten resulteerde dit in een goede kans voor Ibrahima Berete, die de bal net aan de verkeerde kant van de paal zag eindigen. Tien minuten later was het wel raak voor Noah Naujoks. Robyn Esajas bracht de bal het zestienmetergebied in en met wat geluk kwam deze voor de voeten van de spits, die hem met links in de korte hoek schoof.

Belarbi straft geklungel af
Een goede dribbel van Berete over de linkerkant leidde twee minuten later de 2-0 in. Na geklungel van twee Brabantse verdedigers schoot Abdel Belarbi de bal eenvoudig binnen. Na de twee snelle goals van Feyenoord nam PSV het initiatief over en kreeg het één goede mogelijkheid voor de pauze. Uit een diepe voorzet werd de bal net naast het doel van Tein Troost gewerkt.

Feyenoord was na rust weer even de sterkste ploeg, met al vroeg een aardige kans om het duel op slot te gooien. Berete brak door en zag zijn breedtepass net niet bij Belarbi terecht komen. PSV drong vervolgens steeds meer aan en kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd met de 2-1, maar Feyenoord hield stand.

Boel: ‘PSV bij de strot gepakt’
Boel was tevreden met het optreden van zijn ploeg. ‘De eerste helft hebben we met heel veel energie en power gespeeld. We hebben PSV bij de strot gepakt en ons beloond met twee doelpunten. Je kunt jezelf hooguit verwijten dat je het voor de rust niet afmaakt.’

Feyenoord speelt de finale tegen de winnaar van het duel tussen N.E.C. en AZ. De eindstrijd vindt plaats op Varkenoord. De speeldatum wordt in een later stadium nog definitief vastgesteld.

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 2-1
Scoreverloop:
14’ 1-0 Naujoks
16’ 2-0 Belarbi
64’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Ben-David dos Santos (63’ t Zand), Oulad M’hand (80’ Van der Lubbe), Belarbi, Naujoks, Berete (79’ Omgba).