Fanshop
Fanshop
landskampioen-98-99

Twee Feyenoord-documentaires op Sportfilmfestival Rotterdam

Tijdens de derde editie van het Sportfilmfestival Rotterdam worden twee documentaires over Feyenoord vertoond. Het gaat om een speciale editie met niet eerder vertoond materiaal van de documentaire ‘De Coolsingel liep vol’ over het landskampioenschap van 1999, en de documentaire ‘Shinji, Japanse voetbalkunst in De Kuip’ over voormalig Feyenoord-speler Shinji Ono.

De documentaire over Ono werd begin januari uitgezonden op FOX Sports en is speciaal voor het Sportfilmfestival eenmalig op het witte doek te zien. Op donderdag 6 april om 18:35 uur wordt het 55 minuten durende beelddocument vertoond. Naast Ono komen ook onder meer zijn voormalige ploeggenoten Pierre van Hooijdonk en Ebi Smolarek aan het woord, evenals trainer Bert van Marwijk.

De documentaire over het kampioenschap van 1999 is iedere dag te zien. Op donderdag 6 april, de eerste dag van het festival, wordt de film zelfs meerdere keren vertoond. Bij de première zijn ook diverse oud-spelers van het kampioenselftal aanwezig.

Het Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 april in Cinerama aan de Westblaak in Rotterdam. Naast de Feyenoord-documentaires worden er nog andere sportfilms vertoond en diverse talkshows en Q&A-sessies georganiseerd. Meer informatie en kaarten vind je op sportfilmfestivalrotterdam.nl