Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
0601fit05

Twaalf weken als topsporter dankzij ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’

De circa 25 kinderen die hebben deelgenomen aan het programma ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’, waanden zich de afgelopen periode echte topsporters. Twaalf weken lang werkten de deelnemers aan een gezonde levensstijl en het bereiken van hun persoonlijke doelen. Woensdagmiddag werd het project afgesloten in De Kuip.

De medewerkers van het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) die in de gastenkleedkamer van De Kuip woensdag het gewicht en de lengte van de kinderen maten, konden aan het eind van de middag met een tevreden blik de resultaten bekijken. Van circa tweederde van de deelnemers aan het project is het gewicht tijdens de afgelopen weken fors verbeterd.

Door bovendien te voldoen aan de doelstellingen die de kinderen bij de start van het project zelf hadden bepaald, konden ze afgelopen periode in totaal elf Feyenoord-stickers verdienen. Woensdag kwam daar in De Kuip de twaalfde sticker bij, waarmee alle deelnemers het project met succes hebben afgerond.

Terwijl een deel van de groep verschillende testen onderging in de kleedkamer, konden de andere kinderen zich voor het laatst in De Kuip in het zweet werken. Zo waren er verschillende trainingsvormen uitgezet, waarbij bijvoorbeeld gebruik werd gemaakt van de trappen die naar de tribunes leiden. De ouders van de kinderen kregen ondertussen in de Comfort Lounge uitleg over gezonde voeding door een diëtiste, die het belang van gezonde voeding nog eens onderstreepte.

Het project werd afgesloten met de uitreiking van een certificaat, waarbij alle kinderen te horen kregen dat ze zijn uitgenodigd voor de openingswedstrijd van Feyenoord in het nieuwe seizoen. Ook kregen alle deelnemers een speciaal polsbandje waarmee kan worden afgelezen hoeveel ze bewegen, zodat ze ook na afloop van het project zo gezond kunnen leven als een topsporter.

Met ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’ – een project dat in 2014 in het leven is geroepen door de club in samenwerking met Lekker Fit! en diverse partners – werken de kinderen twaalf weken lang aan een gezonde levensstijl en het bereiken van individuele doelen. Extra sporten, thuis en op school, neemt een belangrijke plaats in binnen het programma. De kinderen krijgen bij het project hulp van hun ouders, Lekker Fit!-leerkrachten, diëtisten en pedagogen.