Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Transfer Tonny Vilhena afgerond

De transfer van Tonny Vilhena van Feyenoord naar FC Krasnodar is definitief afgerond. De 24-jarige international is medisch goedgekeurd en heeft dinsdagavond een contract voor vijf jaar getekend bij de club uit Rusland. Feyenoord en FC Krasnodar bereikten eind vorige week een principeakkoord over de overgang.

Feyenoord neemt daarmee afscheid van een kind van de club. Vilhena werd groot op Varkenoord en speelde vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding. Als beloning voor zijn ontwikkeling volgde begin 2012 op zeventienjarige leeftijd zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Vanaf het daaropvolgende seizoen maakte de linkspoot vast deel uit van de eerste selectie, waarna in 2016 zijn eerste interland volgde voor het Nederlands elftal.

Vooral de afgelopen seizoenen waren voor Vilhena zeer succesvol in De Kuip. Zo had de middenvelder als vaste waarde een groot aandeel in het winnen van de landstitel in 2017 en won hij de KNVB Beker in 2016 en 2018 en de Johan Cruijff Schaal in 2017 en 2018. Bovendien is Vilhena de jongste Feyenoorder ooit met meer dan tweehonderd Eredivisiewedstrijden voor de club achter zijn naam.

Feyenoord bedankt Tonny Vilhena voor alle mooie jaren en wenst hem alle succes toe in Rusland.