Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
fey-psv12

Topscorers ontmoeten elkaar in Friesland

Het treffen tussen sc Heerenveen en Feyenoord van aanstaande zondag is tevens een ontmoeting tussen de twee topscorers in de eredivisie. Na vijftien speelronden heeft sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason veertien doelpunten gemaakt. Op de topscorerslijst wordt hij op de voet gevolgd door Graziano Pellè, die tot dusver twaalf keer scoorde in de competitie.

Pellè, die vorig seizoen op de tweede plaats eindigde op de topscorerslijst in de eredivisie achter Wilfried Bony, is ook dit voetbaljaar op schot bij Feyenoord. Hij heeft nu twee doelpunten meer gemaakt dan na vijftien wedstrijden vorig seizoen.

Finnbogason maakte elf van zijn goals met zijn rechtervoet, terwijl Pellè vijfmaal met rechts scoorde. Beide spitsen scoorden drie keer met links. Alleen Pellè scoorde met het hoofd, in totaal vier keer dit seizoen. Finnbogason benutte vier strafschoppen, tegenover Pellè twee. Beide spelers schoten eenmaal raak van buiten het strafschopgebied.

Finnbogason kan komende zondag een bijzonder record van Pellè evenaren. De IJslandse spits scoorde in zijn laatste zeven thuisduels voor Heerenveen. Als hij ook tegen Feyenoord scoort, evenaart hij het record van Pellè, die tussen februari en september van dit jaar in acht opeenvolgende thuiswedstrijden scoorde.