sevilla-fey-toornstra

Toornstra: ‘Zonde van die vrije trappen’

Jens Toornstra was donderdagavond een van de uitblinkers bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Sevilla FC (2-0). De middenvelder kwam bovendien het dichtst in de buurt van een Rotterdamse treffer, toen hij een vrije trap op de paal zag eindigen. Toornstra hield gemengde gevoelens over aan zijn eerste Europese wedstrijd voor Feyenoord. ‘De eerste helft hebben we goed vanuit de organisatie gespeeld’, vertelde hij na afloop. ‘De tweede helft kwamen we nauwelijks meer onder de druk van Sevilla uit. Het is zonde dat we uiteindelijk door twee vrije trappen verliezen.’

Toornstra had bij rust, ondanks de 2-0 tussenstand, nog hoop op een goed resultaat. ‘We creëerden in de eerste helft namelijk wel kansen. Er hoeft er dan maar één in te vliegen om weer terug in de wedstrijd te komen.’

Uiteindelijk bleek de vrije trap van Toornstra tien minuten voor rust de beste mogelijkheid van Feyenoord van de wedstrijd. De middenvelder besloot op het laatste moment om de keeper te verrassen. ‘Ik wilde de bal eigenlijk voor geven, maar zag de keeper steeds verder opschuiven. Daarom probeerde ik het uiteindelijk in één keer.’

Toornstra keek tot slot in de catacomben van het stadion van Sevilla met een positief gevoel terug op zijn eerste optreden als basisspeler van Feyenoord. ‘Maar ik had liever vandaag een goed resultaat behaald’, besloot hij. ‘Hopelijk lukt dat komende zondag wel tegen Ajax. Dan kunnen we een hoop goed maken.’