Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
foto%20jens

Toornstra: ‘We gaan voor elkaar door het vuur’

Honderden supporters hebben woensdagmiddag van de kans gebruik gemaakt om Jens Toornstra een vraag te stellen tijdens een ‘Q&A’ die live werd uitgezonden via Facebook. In de Boardroom van De Kuip nam Toornstra uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk vragen, waaronder ook een aantal die al eerder waren ingestuurd, te beantwoorden.

Veel vragen van de supporters waren gericht op de goede prestaties van Feyenoord dit seizoen. Zo kreeg Toornstra onder meer de vraag wat volgens hem de kracht van het team is. ‘Er is een bepaalde klik in de ploeg, iedereen gaat voor elkaar door het vuur,’ zei de middenvelder. ‘Daarom kunnen we ook wedstrijden waarin het minder loopt omdraaien, terwijl we daarnaast een aantal wedstrijden heel goed gespeeld hebben.’

Uiteraard werd Toornstra gevraagd naar de titelkansen van Feyenoord, nu de ploeg na achttien gespeelde wedstrijden vijf punten voor staat op achtervolger Ajax. ‘We hebben een goede voorsprong, maar er komen nog veel wedstrijden aan, waaronder tegen de toppers,’ zei hij. ‘Vorig jaar hebben we meegemaakt hoe het is om de beker te winnen. Dat was zo’n mooi feest, dat willen we nogmaals meemaken.’

Toornstra kreeg niet alleen veel vragen over het voetbal, maar ook op persoonlijk gebied. Zo vertelde hij dat hij op zijn arm een tatoeage heeft van een beschermengel voor zijn dochter en liet hij weten dat, buiten het voetbal, golf zijn favoriete sport is.

De Q&A met Jens Toornstra, waarin ook onder meer zijn mooiste doelpunt ter sprake komt én hij een verrassende vraag krijgt van een van zijn ploeggenoten, is terug te kijken op de officiële Facebookpagina van Feyenoord. Feyenoord zal in de toekomst vaker live Q&A's organiseren met spelers van het eerste elftal.