Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
1ca39a33d89fd223ca71320e0540e349_2000_2000.jpg

Toornstra verlengt bij Feyenoord

Feyenoord en Jens Toornstra gaan langer met elkaar verder. De 32-jarige middenvelder, die sinds 2014 uitkomt voor de stadionclub, heeft zijn contract met een jaar verlengd tot medio 2023. Feyenoord heeft daarnaast een optie op één jaar extra.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is van mening dat Toornstra de verpersoonlijking is van de identiteit van club. ‘Onverzettelijk, altijd voorop te vinden in de strijd, nooit verzakend. Jens is een speler die al seizoenen lang zijn waarde bewijst. Niet alleen op het veld maar ook in de kleedkamer en in het algemeen als modelprof. Jens is een enorm veelzijdige voetballer waar we ontzettend blij mee zijn. Dus is het mooi dat hij nog langer bij de club wil blijven.’

Gelukkig
Voor Toornstra was er geen twijfel over mogelijk dat hij zich langer aan Feyenoord wilde verbinden. ‘Ik heb al vaker geroepen dat ik het hier onwijs naar mijn zin heb en ik me gelukkig voel,’ aldus de middenvelder. ‘Als je het signaal krijgt dat de club ook graag met je verder wil, is dat heel erg fijn. De afgelopen jaren heb ik al veel successen gekend met de club. Ik heb tot nu toe al een heel mooie tijd achter de rug en ga waarschijnlijk ook nog mooie jaren tegemoet.’

Voor zijn komst naar De Kuip was Toornstra onder andere actief voor ADO Den Haag en FC Utrecht. Sinds 2014 speelde de viervoudig Nederlands international liefst 292 officiële wedstrijden voor Feyenoord 1. Met dat totaal blijft hij nog net buiten de top tien aller tijden, maar heeft hij de nummer tien Patrick Paauwe (301 duels) al wel in zicht.

In zijn bijna 300 duels voor Feyenoord maakte Toornstra tot nu toe 63 doelpunten en was hij goed voor 57 assists. Sinds begin dit seizoen is de in het Zuid-Hollandse Ter Aar geboren Toornstra aanvoerder van Feyenoord 1.