Feyenoord-FC%20Twente-04

Toornstra gematigd tevreden na zege op FC Twente

Jens Toornstra was zondag verantwoordelijk voor het eerste officiële doelpunt van dit seizoen in De Kuip. De aanvallende middenvelder haalde na 23 minuten spelen op overtuigende wijze de trekker over, waarmee hij Feyenoord op voorsprong zette én tekende voor zijn eerste competitietreffer.

Na het openingsdoelpunt van Toornstra kwam Feyenoord tegen FC Twente nauwelijks meer in de problemen en uiteindelijk won het met 2-0. Helemaal tevreden was de Feyenoorder na afloop echter niet. ‘Vooral in de eerste helft was ons spel gemakzuchtig en statisch’, zei hij. ‘Dat mag niet gebeuren. Vandaag had het geen invloed op het resultaat, maar er zijn ook teams die dat afstraffen. Daar moeten we dus aan werken.’

De eerste helft was in dat opzicht geen passend vervolg op de uitstekende competitiestart in Groningen van vorige week. Na rust kwam Feyenoord beter voor de dag, zag ook Toornstra. ‘Vooral de start van de tweede helft was goed, alleen verzuimden we in die fase afstand te nemen. Het bleef te lang 1-0, maar gelukkig maakte Nicolai Jørgensen even later alsnog de 2-0. Uiteindelijk telt het resultaat.’

Dankzij de 2-0 zege op FC Twente heeft Feyenoord zes punten na twee competitieduels, terwijl de ploeg bovendien nog geen tegentreffer incasseerde. ‘Een goede start, maar dat betekent nog niks’, aldus Toornstra. ‘Vorig jaar begonnen we ook goed en kwam later in het seizoen de klad erin. Dat moeten we dit jaar zien te voorkomen.’