Fanshop
Fanshop
cambuur-fey-2

Tien Feyenoorders waaieren uit over internationale velden

Tien spelers van Feyenoord hebben deze en begin volgende week internationale wedstrijden op het programma staan. Twee Feyenoorders zijn opgeroepen voor hun nationale elftal, terwijl acht spelers zijn opgenomen in nationale jeugdselecties. Bekijk hieronder een overzicht.

Terence Kongolo is erbij als het Nederlands elftal aanstaande donderdag in een thuiswedstrijd tegen IJsland strijdt in de EK-kwalificatiereeks. Drie dagen later staat in Konya het volgende duel op weg naar de eindronde in Frankrijk op het programma, wanneer Turkije de tegenstander is.

Voor Karim El Ahmadi staat aanstaande zaterdag het tweede kwalificatieduel voor de Afrika Cup van 2017 op het programma. De middenvelder reist met zijn ploeggenoten af naar Sao Tomé en Principe, voor een uitduel in de hoofdstad van dezen eilandengroep voor de westkust van Afrika, in de golf van Guinee.

Sven van Beek, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena spelen met Jong Oranje de EK-kwalificatieduels met Jong Cyprus en Jong Turkije. Het hoogste nationale jeugdelftal speelt aanstaande vrijdag eerst een thuiswedstrijd tegen de Cyprioten en treedt vier dagen later in Istanbul aan tegen de Turkse leeftijdsgenoten.  

Bilal Basaçıkoglu maakt onderdeel uit van die Turkse jeugdploeg. De vleugelaanvaller speelt met Jong Turkije komende vrijdag in Istanbul eerst nog een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Australië.  

Simon Gustafson gaat met Jong Zweden voor prolongatie van de Europese titel en start de nieuwe EK-kwalificatiereeks aanstaande donderdag met een thuisduel in Sölvesborg tegen San Marino. Dinsdag 8 september wacht voor Gustafson en zijn ploeggenoten vervolgens Jong Polen, in een uitwedstrijd in Kielce. Dit betreft een oefenduel, Polen is als gastland automatisch geplaatst voor de eindronde.

Bart Nieuwkoop speelt met het Nederlands beloftenelftal aanstaande vrijdag én maandag 7 september een oefeninterland tegen Frankrijk. Beide duels worden afgewerkt op Sportpark Ter Specke in Lisse, aanvang 19.00 uur respectievelijk 15.00 uur.

Jari Schuurman en Calvin Verdonk zijn door KNVB-coach Aron Winter opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar. De nationale jeugdploeg speelt komende donderdag in Cava De’ Tirreni een uitduel met Italië. Op maandag 7 september is om 19.00 uur in Raalte Duitsland de tegenstander. Beide jeugdinterlands betreffen oefenduels. Ook jeugdspeler Justin Bijlow komt uit voor Nederland onder 19.