Fanshop
Fanshop
AS3I1435

Tien feitjes over Jeremiah St. Juste

Jeremiah St. Juste mag zich vanaf dinsdag (vandaag) speler van Feyenoord noemen. Maak kennis met onze nieuwe verdediger met onderstaande tien weetjes.

1.
De voornaam van St. Juste is voluit Jeremiah, een naam die bij hemzelf ook de voorkeur krijgt boven ‘Jerry’. Hij werd op 19 oktober 1996 geboren in Groningen en groeide op in Marum.

2.
St. Juste is een rechtsbenige verdediger die bij voorkeur centraal achterin speelt. Tevens kan hij op het middenveld uit de voeten.

3.
Bij Heerenveen doorliep St. Juste de jeugdopleiding, voordat hij op 24 januari 2015 op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in het betaald voetbal in de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen FC Vitesse (4-1).

4.
Op 6 oktober 2016 maakte St. Juste zijn debuut voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Turkije. Tot dusver kwam hij vier keer uit voor Jong Oranje en maakte hij één doelpunt.

5.
De broer van Jeremiah, Yoshua, is speler van het Nederlands zaalvoetbalteam. Hij speelde tot dusver al 36 interlands.

6.
Naast voetbal is piano spelen een tweede passie van St. Juste. Op jonge leeftijd kreeg hij elke woensdag les van zijn opa.

7.
In de afgelopen drie seizoenen speelde St. Juste in totaal 63 competitiewedstrijden voor sc Heerenveen, waarin hij drie doelpunten maakte.

8.
Jeremiah St. Juste is te volgen op Twitter en Instagram. Zijn officiële account op Twitter is @jeremiahstjuste, op Instagram kun je hem volgen via @jeremiahstjuste.

9.
Bij Feyenoord gaat St. Juste spelen met rugnummer 4. Dit nummer behoorde tot afgelopen seizoen toe aan Terence Kongolo, die de overstap heeft gemaakt naar AS Monaco.

10.
Feyenoord besluit dit seizoen met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, wat voor St. Juste op 6 mei 2018 een weerzien met zijn oude club in het Abe Lenstra Stadion betekent. De thuiswedstrijd tegen Heerenveen wordt op woensdag 13 december 2017 gespeeld.