Fanshop
Fanshop
visual_utrecht

Tien feiten over FC Utrecht – Feyenoord

Feyenoord gaat zondag naar Stadion Galgenwaard, voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (aanvang 14:30 uur). In de aanloop naar de aftrap zet Feyenoord.nl tien feiten op een rij over FC Utrecht – Feyenoord.
 1. FC Utrecht – Feyenoord werd 45 keer eerder gespeeld in Eredivisieverband. De onderlinge balans is in Rotterdams voordeel. Feyenoord won twintig keer bij FC Utrecht, tegenover elf zeges van de thuisploeg. Veertien keer werd het gelijk.
   
 2. In de 45 eerdere ontmoetingen tussen beide clubs scoorde FC Utrecht 41 keer, tegenover 77 doelpunten van Feyenoord. Vijf Rotterdamse goals vielen bij de laatste overwinning van Feyenoord in de Domstad: 2-5 op 19 januari 2014.
   
 3. Vorig seizoen vielen er geen doelpunten bij het bezoek van Feyenoord aan Stadion Galgenwaard. Op 1 maart 2015 speelden beide teams met 0-0 gelijk.
   
 4. Voor de laatste thuiszege van FC Utrecht op Feyenoord moeten we tien jaar terug in de tijd. Op 17 december 2006 werd het 2-1 voor de thuisploeg, onder meer dankzij een treffer van Robin Nelisse. De spits speelde in zijn carrière voor zowel FC Utrecht als Feyenoord.
   
 5. Feyenoord is nu acht seizoenen op rij ongeslagen in uitwedstrijden tegen FC Utrecht. Sinds de nederlaag in 2006 leverde een bezoek aan de Domstad viermaal een gelijkspel op, terwijl even zo vaak de drie punten mee gingen naar Rotterdam.
   
 6. Feyenoord hoefde in zeven van de laatste twaalf uitwedstrijden tegen FC Utrecht geen tegendoelpunt te incasseren. Die zeven duels leverden vijf zeges en twee gelijke spelen op. In de vijf overige duels kwam de thuisploeg minimaal twee keer tot scoren.
   
 7. Tegen geen enkele andere huidige club uit de Eredivisie is Feyenoord meer achtereenvolgende uitduels ongeslagen dan tegen FC Utrecht (8). Ter vergelijking: uit bij sc Cambuur verloor Feyenoord nog nooit, alleen ging het in Eredivisieverband pas zevenmaal op bezoek in Leeuwarden.
   
 8. Feyenoord verloor de laatste vier uitduels in de Eredivisie. De laatste keer dat Feyenoord in de competitie vaker dan viermaal op rij verloor op vreemde bodem, was in 2008. Zowel de laatste drie uitwedstrijden van het seizoen 2007-2008 als de eerste drie uitwedstrijden van 2008-2009 leverden geen enkel punt op.
   
 9. Van de huidige Feyenoord-selectie hebben Dirk Kuyt en Jens Toornstra een verleden in Utrecht. Kuyt debuteerde namens FC Utrecht in het seizoen 1998-1999 in het betaald voetbal en speelde er tot 2003. Toornstra was in 2014-2015 bezig aan zijn derde seizoen in Stadion Galgenwaard, toen Feyenoord hem kort voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline naar De Kuip haalde.
   
 10. Feyenoords huidige assistent-trainer Jan Wouters is een geboren Utrechter en was zowel als speler en als hoofd-, interim- en assistent-trainer actief in de Domstad. In zijn laatste periode bij FC Utrecht was hij hoofdcoach, van 2011 tot 2014.