Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Ticket naar halve finale Feyenoords eerbetoon aan De Leeuw

Feyenoord heeft zich op een emotionele dag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker. Op de dag dat materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw overleed, won het team de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen door een goal van Leroy Fer: 0-1.

‘Als je ons vanochtend had gevraagd of we wilden spelen, hadden we waarschijnlijk “nee” gezegd,’ verwoordde assistent-trainer John de Wolf het gevoel dat leefde in de selectie al voor aanvang. Maar, zo vulde hoofdcoach Dick Advocaat aan: ‘Die vraag kunnen we niet stellen, want we móéten spelen.’

Advocaat hoopte dat het team de motivatie kon vinden om de halve finale ‘voor Carlo’ te bereiken. En met die motivatie zat het wel goed, want Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd. De thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen speelhelft en Feyenoord kreeg meerdere kansen.

Leroy Fer was degene die het overwicht wist te verzilveren. Jens Toornstra vond Marcos Senesi met een vrije trap en de Argentijn kopte terug naar Fer, die de bal in de verlaten rechterhoek knikte. Uitgerekend de speler die De Leeuw het langst kende werd daardoor de gevierde man.

Feyenoord sleepte de zege daarna uit het vuur, want in het slot van de eerste helft werd het spel wat minder. Na rust moest het team zelfs alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Dankzij een uitstekend keepende Justin Bijlow, die meerdere goede reddingen verrichtte, bleek die ene treffer van Fer de winnende.

Door de 0-1 zege plaatste Feyenoord zich voor de halve finale van de KNVB Beker. Dan wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld. In de volgende ronde komt NAC Breda op bezoek in De Kuip. Maar nog belangrijker: Feyenoord bracht met de overwinning als team een eerbetoon aan Carlo de Leeuw.