O16TwenteUpn2

Thuiszeges voor Feyenoord Onder 15 en Onder 13

Waar de vier hoogste jeugdteams van Feyenoord Academy er niet in slaagden om te winnen, daar boekten Feyenoord Onder 15 en Onder 13 wel zeges. De verslagen van de jeugdwedstrijden lees je hieronder.

Klik hier om het verslag van Feyenoord Onder 19 – ADO Den Haag Onder 19 (1-2) te lezen.

Onder 18 vergeet zichzelf te belonen

Naast winnen had Feyenoord Onder 18 afgelopen zaterdag nog een doel: herstel tonen na de 6-1 nederlaag tegen NAC Breda Onder 19 van vorige week. Dat lukte enigszins tegen FC Den Bosch Onder 19: 0-0. Coach Jan Gösgens was tevreden na het gelijkspel.

De weerbaarheid van de ploeg werd getest na de zware nederlaag vorige week. En de spelers toonden aan dat ze dat wel degelijk kunnen. ‘We hebben met de jongens afgesproken om hard te werken en duels te winnen,’ zei trainer Jan Gösgens, die zag dat Onder 18 enkele kansen op de openingstreffer onbenut liet. ‘Aan de andere kant moet je dan nog oppassen dat je de goal niet tegen krijgt. Niet dat Den Bosch heel gevaarlijk werd, maar zo’n bal hoeft maar even verkeerd te vallen en je staat achter.’

In de tweede helft ging de wedstrijd op een zwaar veld alle kanten op. Simo Choukoud kreeg nog de beste kans. Hij schoot van grote afstand op doel toen de keeper ver uitkwam. Gösgens: ‘We hebben een zeer behoorlijke pot gespeeld, maar vergaten onszelf te belonen. We waren iets te onzorgvuldig in de eindfase. De jongens hebben karakter getoond en daar ben ik het meest blij om. Positief waren de eerste minuten van Dominykas Kubilinskas na een blessure.’

Feyenoord Onder 18 – FC Den Bosch Onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 18
Wouter Beukers, Edon Fetahi, Jeremy van Mullem, Davy Kaptein, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, Xander Buitenhek, Benjamin Reemst (65’ Roscello Vlijter), Simo Choukoud, Lion Kalentjev (70’ Ricardo Fernandes Pereira), Nelson Amadin (85’ Lynden Leidsman), Ridouan Kasrioui (65’ Dominykas Kubilinskas).

Klik hier om het verslag van Vitesse Onder 17 – Feyenoord Onder 17 (1-1) van afgelopen donderdag te lezen.

Onder 16 geeft drie keer voorsprong weg

De wedstrijd tussen Feyenoord Onder 16 en de leeftijdsgenoten van FC Twente was makkelijk samen te vatten. Feyenoord maakte het spel en Twente counterde. Toch eindigde het duel in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3.

FC Twente bleek een lastig te bespelen ploeg voor Feyenoord. ‘Als je Twente dit resultaat ziet halen, snap je niet dat ze laag staan,’ aldus trainer Pieter Schrassert Bert. ‘Nu waren ze tegen ons in hun element omdat ze konden counteren. Wij zijn met delen van de wedstrijd niet goed omgegaan.’

Feyenoord kwam dus drie keer op voorsprong, maar verspeelde die telkens weer. In de achtste minuut was het Abdel Belarbi die goed druk zette en de bal zelf ook binnen werkte. Na rust kwam Twente langszij, waarna Belarbi Feyenoord wéér op voorsprong zette. Wederom kon de ploeg niet lang genieten van de voorsprong. Vervolgens was het in minuut 65 Belarbi die Feyenoord dan eindelijk de winst leek te bezorgen. Maar de Tukkers toonden voor de derde keer veerkracht en maakten gelijk. Dat zorgde voor treurende koppies in de kleedkamer.

FC Twente Onder 16 – Feyenoord Onder 16 3-3
Scoreverloop
8’ 0-1 Abdel Belarbi
54’ 1-1
57’ 1-2 Abdel Belarbi
61’ 2-2
65’ 2-3 Abdel Belarbi
68’ 3-3

Opstelling Feyenoord
Rutger Bax, Steven van der Sloot (60’ Enrique van der Lubbe), Tom Brugman, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas, Sem Valk (56’ Jorule Raphaela), Rychaintello Knoll, Malik Dijksteel (65’ Noah Naujoks), Stan Maas, Abdel Belarbi, Aimé Omgba.

Foto's Pieter Naujoks

Goede start helpt Onder 15 in het zadel

Al na één minuut stond Feyenoord Onder 15 voor na een goal van Salah Oulad M’Hand. Een begin dat de basis legde voor een zwaarbevochten 3-1 overwinning tegen FC Den Bosch.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Mark Otten. Oulad M’Hand scoorde uit de kluts na een dood spelmoment en een vroege voorsprong was geboren. FC Den Bosch probeerde vroeg druk te zetten, maar deed dat bij tijd en wijle niet goed, waardoor de Feyenoord-talenten er makkelijk doorheen kwamen. ‘Alleen waren wij niet goed in de eindfase,’ aldus Otten. ‘We waren te gehaast en maakten het onszelf onnodig moeilijk.’

Al vrij snel volgde ook de 2-0 na een kopbal van Mimeirhel Benita en leek het klusje helemaal geklaard te zijn. Maar vlak na rust kwam FC Den Bosch terug in de wedstrijd. Een overtreding aan de zijkant leverde een vrije trap voor de bezoekers op én daarna een goal. ‘Daarna hadden wij het even heel moeilijk. We kwamen minder makkelijk aan het voetbal toe en zij kregen twee of drie goede mogelijkheden,’ aldus Otten.

Uiteindelijk scoorde Nesto Groen (speler van Onder 14) de bevrijdende 3-1. ‘Uiteindelijk is de wedstrijd verlopen zoals gehoopt, buiten die tegengoal uiteraard,’ besloot Otten.

Feyenoord Onder 15 – FC Den Bosch Onder 15 3-1
1’ 1-0 Salah Oulad M’Hand
20’ 2-0 Mimierhel Benita
39’ 2-1
64’ 3-1 Nesto Groen

Opstelling Feyenoord Onder 15
Sam Pak, Dylan Veenvliet (60’ Nesto Groen), Lennard Hartjes, Morgan Zouan, Max Christoffel, Salah Oulad M’Hand, Milan Hokke (52’ Henock Ket), Shiloh ’t Zand, Kai Bodo (46’ Kars van Veldhoven), Bienvenu Matabaro, Mimeirhel Benita.

Onder 13 wint van ‘lastig’ De Graafschap

Feyenoord Onder 13 had het erg lastig tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. De bezoekers speelden goed en gaven erg veel druk. Toch won de ploeg van Gaston Taument nipt: 2-1.

Vooraf had trainer Taument zijn team al gewaarschuwd. De Graafschap hield vorige week medekoploper Sparta op 5-5. En dus konden de jongens van Onder 13 hun borst natmaken. ‘Zij gaven direct enorm veel druk van achteruit en ze groeven zich niet in zoals bijna elke ploeg dat doet,’ aldus Taument. ‘Daar hadden wij het heel lastig mee. We gingen wel mee in de strijd die zij aan de dag legden, maar we konden maar niet rust aan de bal bewaren.’

Toch kwam Feyenoord al snel op 1-0. Jan Plug draaide met zijn linkerbeen de bal vanuit een vrije trap achter de Gelderse verdediging en Rico Speksnijder was met een handige voetbeweging de keeper te snel af. In de rust probeerde Taument enkele aanpassingen te doen, zodat het team de rust kon bewaren. Dat lukte mondjesmaat. Wel kwam Onder 13 op 2-0. Shannon de Wind ging diep, gaf voor en Jaden Slory kopte de bal bij de tweede paal binnen.

Taument: ‘Maar ze bleven het ons moeilijk maken. Wij kregen kansen op meer via onder andere Shannon, maar De Graafschop scoorde. Gelukkig bleef het bij 2-1, want dat was een terechte uitslag. Maar complimenten aan De Graafschap.’

Feyenoord Onder 13 – De Graafschap Onder 13 2-1
15’ 1-0 Rico Speksnijder
37’ 2-0 Jaden Slory
57’ 2-1

Opstelling  Feyenoord Onder 13
Noël Reit, Paris Elmensdorp, Antoni Milambo (31’ Djomar Giersthove), Jan Plug, Mike Kleijn, Ismail Oulad M’Hand, Gio van Ommeren, Rico Speksnijder, Jaden Slory, Jordan Zirkzee (47’ Lugene Clarinda), Shannon de Wind.

Feyenoord Onder 14 speelde zondagochtend eveneens tegen De Graafschap en verloor met 2-1.

Foto's: Thomas van Wingerden