Inschrijven
Inschrijven

Terugblik op bomvolle voetbalzomer

De voetbalzomer 2019 zit erop… We blikken terug op een geslaagde zomerperiode vol Feyenoord Soccer Camps waar jonge Feyenoord-suppoters één, twee of drie dagen lang trainden op de Feyenoord-manier, op negen verschillende locaties in het land!

Locaties
De voetbalzomer werd op maandag 8 juli 2019 afgetrapt bij s.v. Walcheren in Vlissingen. Vervolgens was ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht voor het derde jaar op rij het decor voor een Soccer Camp. Twee weken lang waren we te vinden op Varkenoord, pal naast trainingscomplex 1908, waar Feyenoord 1 haar trainingen afwerkt. Via Etten-Leur, Hellevoetsluis, Steenwijk, Emmen en Vlaardingen werd de voetbalzomer afgesloten in Nieuwerkerk aan den IJssel waar maar liefst 112 kinderen deelnamen. Het bleek een hete voetbalzomer te worden met een gemiddelde temperatuur van 25,1 en een maximum temperatuur van 37,5 graden. Door deze warme weersomstandigheden hebben we besloten om een aantal keer uit te wijken naar de zaal.

Ruim 900 kinderen
Er deden deze zomer ruim 900 kinderen mee aan een Feyenoord Soccer Camp verspreid over negen locaties. De trainers hebben in totaal 200 uur aan training verzorgd voor zowel de jongens als de 85 deelnemende meiden. Dat Feyenoord overal is bleek daarnaast maar weer uit de vele deelnemers uit het buitenland. Onder andere kinderen uit China, Canada, Qatar en de Verenigde Staten kwamen naar Nederland om te trainen als echte Feyenoord-spelers.

Trainen op de Feyenoord-manier
Er is deze zomer onder andere getraind op techniek, passen & trappen, afwerken en positiespel. Alle deelnemers hebben hun voetbalkwaliteiten kunnen ontwikkelen bij Feyenoord. Ook zijn er deze zomer weer twee All Star-teams samengesteld, waar dit jaar ook een aantal meiden voor zijn geselecteerd. Naast het uitvoeren van de oefeningen, zijn er deze zomer ook 14 toernooien gespeeld en kwamen Feyenoords eSporters langs tijdens twee spelmiddagen.

We blikken terug op een bomvolle zomer waarin voetbal en Feyenoord centraal hebben gestaan. Kan jij er geen genoeg van krijgen en wil je meer beelden zien van de Soccer Camps? Check dan onze fotopagina.

Deelnemen aan één van onze voetbalkampen in de herfstvakantie? Bekijk hier het complete overzicht van alle locaties.