Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
hartstichting-3

Terugblik: Laatste competitieduel in teken van Hartstichting

De laatste competitiewedstrijd van Feyenoord van dit kalenderjaar tegen Vitesse (3-1) stond afgelopen zaterdag in het teken van de Hartstichting. Rondom de wedstrijd vonden verschillende activiteiten plaats om aandacht te vragen voor de werving van burgerhulpverleners.

Sinds november 2014 helpen Opel en Feyenoord de Hartstichting om levens te redden. De gezamenlijke missie is om in heel Nederland 170.000 burgerhulpverleners te werven die kunnen reanimeren en kunnen worden opgeroepen bij een hartstilstand. Daardoor kunnen 2500 levens per jaar worden gered. Sinds de start van de samenwerking is het aantal burgerhulpverleners meer dan verdubbeld. De teller staat inmiddels op ruim 156.000 en daarmee is het einddoel in zicht.

De samenwerking tussen Feyenoord, Opel en de Hartstichting werd zaterdag op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Bij de opkomst van de spelers was door het hele stadion een indrukwekkend mozaïek te zien van sfeervellen, die gezamenlijk afbeeldingen van een rood-wit hart toonden. Deze sfeeractie was georganiseerd door het sfeerteam van FSV De Feijenoorder, in samenwerking met de club en veel vrijwilligers. Feyenoord bedankt alle supporters die hieraan een bijdrage hebben geleverd.

De Kuip kleurde zaterdagavond rood, met dank aan speciale rode lampen in de kap. Ook was de LED-reclame langs het veld de eerste zes minuten gericht op de campagne, verwijzend naar de zes minuten tijd waarbinnen iemand gereanimeerd moet worden om de overlevingskans te verdubbelen.

Verder was voorafgaand aan de wedstrijd een speciaal doek te zien op de middencirkel, dat het logo toonde van de gezamenlijke actie, inclusief de exacte tussenstand van het aantal geworven burgerhulpverleners.

De Hartstichting is nog altijd op zoek naar nieuwe burgerhulpverleners. Kun jij reanimeren of heb je interesse om een reanimatiecursus te volgen, meld je dan aan via www.opel.nl/voorhetleven.

Bekijk in de fotogalerij de mooiste sfeerbeelden van de activiteiten voor de Hartstichting van afgelopen zaterdag, inclusief ‘making of’ foto’s van de sfeeractie bij de opkomst.