Fanshop
Fanshop
fey-nec-15

Terugblik: Het seizoen 2015-2016 in 10 cijfers

Feyenoord besloot vorige week de Eredivisie seizoen 2015-2016 op de derde plaats. Feyenoord.nl blikt terug op de afgelopen competitiejaargang aan de hand van tien opvallende cijfers.

8
Het aantal maal dat Dirk Kuyt zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette: het vaakst van alle Feyenoorders.

14
Het aantal doelpunten dat Feyenoord maakte tussen de 76ste en de 90ste minuut van een wedstrijd. Het laatste kwartier was daarmee gemiddeld de meest productieve fase van Feyenoord.

22,1      
Het gemiddelde aantal voorzetten dat Feyenoord per wedstrijd gaf, het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie. 57 % van de voorzetten werd gegeven vanaf de rechterkant.

52
Het percentage defensieve grondduels dat Feyenoord wist te winnen, het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

55
Het gemiddelde percentage balbezit van Feyenoord in de Eredivisie. Alleen Vitesse behaalde een hoger percentage (58 %).

62
Het gemiddeld aantal balveroveringen van Feyenoord per wedstrijd, het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

90
Het percentage passes van Karim El Ahmadi dat aankwam op de plaats van bestemming. Hij was hiermee de meest nauwkeurige middenvelder in de Eredivisie.

90
Dirk Kuyt werkte zijn totaal op tot negentig doelpunten voor Feyenoord in de Eredivisie. Alleen Ove Kindvall (129) en Cor van der Gijp (162) waren vaker trefzeker voor Feyenoord.

336
Het totaal aantal schoten dat Feyenoord dit seizoen te verwerken kreeg, het laagste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

711
Het aantal passes van Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, het hoogste aantal van alle gespeelde wedstrijden in de Eredivisie.

Met dank aan: ORTEC Sports