Fanshop
Fanshop
fcu-fey-17

Terugblik: FC Utrecht – Feyenoord in 10 cijfers

Feyenoord herpakte zich zondag na een reeks van mindere resultaten. Na een 1-2 overwinning op FC Utrecht waren er eindelijk weer lachende gezichten te zien in het Rotterdamse kamp.

Een terugblik op de wedstrijd in 10 cijfers:

3
Door puntenverlies van de directe concurrenten AZ en Heracles Almelo, klom Feyenoord dankzij de 1-2 overwinning op FC Utrecht naar de derde plaats in de competitie.

4
Tonny Vilhena was met een assist en een doelpunt van grote waarde voor Feyenoord tegen FC Utrecht. De middenvelder scoorde voor de vierde keer dit seizoen.

5
Rick Karsdorp maakte tegen FC Utrecht zijn rentree nadat hij twee duels miste vanwege een liesblessure. De rechtsback, die dit seizoen de meeste assists gaf van alle Feyenoorders, was direct weer goed voor 5 voorzetten.

9
Feyenoord beëindigde in Utrecht een reeks van 9 competitiewedstrijden op rij zonder overwinning. De laatste keer dat Feyenoord een competitieduel afsloot met drie punten, was op 6 december 2015 tegen Heracles Almelo.

13
Feyenoord nam tegen FC Utrecht 13 keer het vijandelijke doel onder vuur. Beide ploegen schoten even vaak tussen de palen: 3 keer.

35
Dankzij zijn doelpunt tegen FC Utrecht werd Dirk Kuyt de eerste 35-plusser in decennia die minimaal 15 doelpunten in een seizoen maakt. De laatste 35-plusser die dat lukte was Abe Lenstra in het seizoen 1959-1960.

45
De thuisploeg had iets meer balbezit dan Feyenoord: 55 procent tegenover 45 procent.

80
Eric Botteghin vocht in Stadion Galgenwaard 15 verdedigende duels af, waarvan hij 80 procent wist te winnen. Zijn drie aanvallende duels won hij zelfs allemaal.

300
Dirk Kuyt maakte tegen zijn oude club het 300ste doelpunt uit zijn carrière. 101 van die doelpunten maakte hij in dienst van Feyenoord. Ook scoorde hij voor FC Utrecht (66 keer), Liverpool (71 keer), Fenerbahçe (38 keer) en het Nederlands elftal (24 keer).

389
Feyenoord en FC Utrecht verzonden zondag precies evenveel passes. Beide ploegen speelden de bal 389 keer over.