fey-kras-14

Teleurstelling groot bij Feyenoorders na uitschakeling

Door het vroege openingsdoelpunt van Graziano Pellè en de wijze waarop Feyenoord – met de hartstochtelijke steun van het legioen – aan de return tegen Kuban Krasnodar begon leek een bijzondere Europa Cup avond in De Kuip in de maak te zijn. De ploeg van trainer Ronald Koeman kon de voortvarende start echter geen vervolg geven en moest zich uiteindelijk neerleggen bij uitschakeling, wat logischerwijs tot grote teleurstelling leidde bij de spelers.

Zeker toen Pellè met zijn doelpunt voor de zo gewenste vroege voorsprong zorgde, groeide bij het elftal het geloof in een goed resultaat. ‘Als het na tien minuten 2-0 voor ons had gestaan, hadden zij niks te zeggen’, vertelde De Vrij, daarmee verwijzend naar de strafschop die Pellè nog voor zijn treffer gestopt zag worden. ‘De Kuip ontplofte bij de 1-0 en de avond begon daardoor heel mooi voor ons. Helaas konden we vervolgens niet doorzetten.’

De Vrij zag hoe Feyenoord het direct na het openingsdoelpunt moeilijk kreeg, met de snelle gelijkmaker van de bezoekers tot gevolg. ‘Wij gaven hen de kans om terug in de wedstrijd te komen’, besefte de aanvoerder. ‘De eerste de beste kans was direct raak, terwijl het nog moeilijker werd toen ze na rust op 1-2 kwamen. Voor ons was dat een lesje in effectiviteit. Dit is gewoon heel teleurstellend, zowel voor de club als de spelers.’

Bij Miquel Nelom overheerste naast teleurstelling ook ongeloof. ‘Goed spelen is op dit niveau niet genoeg’, verzuchtte de linksback, die in de eerste helft regelmatig voor gevaar zorgde door mee op te komen en scherpe voorzetten af te leveren. ‘Via de zijkanten hebben we veel mogelijkheden gecreëerd. Die kansen moeten we dan vervolgens wel afmaken. Heel jammer dat dat niet is gelukt.’

Ondanks de snelle gelijkmaker was volgens Nelom nog voldoende geloof aanwezig binnen de ploeg om de wedstrijd met twee goals verschil te winnen. ‘In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we op dezelfde wijze door moesten gaan. Er waren nog 45 minuten te spelen, waarin zeker met de steun van het publiek van alles mogelijk was. Ook na de 1-2 zijn ze achter ons blijven staan. De sfeer in het stadion was geweldig.’

Volgens Ruben Schaken is het eeuwig zonde dat Feyenoord er niet in is geslaagd om door te dringen tot de groepsfase van de Europa League. ‘Met name voor onze jonge spelers was dat een geweldige ervaring geweest’, zei de aanvaller. ‘Er had voor ons veel meer ingezeten, zeker nadat de avond zo mooi was begonnen. De vroege goal was precies wat we wilden, maar de kansen daarna hebben we niet benut. Daarom heeft het niet zo mogen zijn vanavond.’