Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Heracles%20Almelo-61

Teamnieuws: Van Bronckhorst rekent op Van Persie

Giovanni van Bronckhorst verwacht zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen AZ (16:45 uur) een beroep te kunnen doen op Robin van Persie. De aanvaller had een ontstoken teen, maar de infectie is inmiddels verwijderd. Dat vertelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie.

‘Ik hoop dat hij zondag geen last meer heeft van die teen. Hij heeft vandaag nog niet volledig meegetraind, maar ik verwacht dat hij zaterdag weer aansluit’, zei Van Bronckhorst, die zondag sowieso weer een beroep kan doen op Jan-Arie van der Heijden. De verdediger komt terug van een wedstrijd schorsing.

Kevin Diks is zondag hoogstwaarschijnlijk ook inzetbaar. De huurling van Fiorentina reisde deze week af naar Italië om afscheid te nemen van de op 31-jarige leeftijd overleden Davide Astori, aanvoerder van de club uit Florence. ‘Die emotie verwerkt iedereen op zijn eigen manier’, stelde Van Bronckhorst. ‘Ik heb er met hem over gepraat. We zullen de komende dagen bekijken hoe hij ervoor staat.’

Sam Larsson trainde vrijdag een klein gedeelte mee met de groep. Het is nog onbekend wanneer de Zweedse buitenspeler weer wedstrijdfit en inzetbaar is. Van Bronckhorst: ‘Dat zullen we de komende tijd moeten bekijken. Op dit moment hebben we er nog geen zicht op wanneer dat gaat zijn.’

Kom zondag naar De Kuip
De thuiswedstrijd tegen AZ van zondag begint om 16:45 uur. Heb je nog geen kaarten? Koop ze via www.feyenoord.nl/ticketshop en steun het team in de jacht op drie belangrijke punten!