Fanshop
Fanshop
Feyenoord-FC%20Groningen-46

Teamnieuws: Jørgensen twijfelgeval, Van Persie ontbreekt

Voor Robin van Persie aanstaande zondag geen weerzien met de club waar hij ooit als klein jongetje begon. De aanvaller ondervindt nog teveel hinder van de kuitklachten waarmee hij twee weken terug uitviel in Zwolle en mist daardoor de Rotterdamse derby tegen Excelsior.

Nicolai Jørgensen
Het is nog de vraag of Giovanni van Bronckhorst bij de competitiehervatting wel kan beschikken over Nicolai Jørgensen. De Deen is niet helemaal fit teruggekeerd van de interlands met de nationale ploeg, zo vertelde de coach vrijdag op de persconferentie.

‘De eerste wedstrijd kon Nico gewoon spelen, maar tijdens de warming-up voor de tweede wedstrijd had hij teveel last van zijn heup. Gisteren en vandaag is hij behandeld, we hopen dat hij morgen kan meetrainen.’ Indien Jørgensen het niet haalt, is Dylan Vente de logische vervanger, aldus Van Bronckhorst.

Sam Larsson
Het goede nieuws daarentegen is de terugkeer van Sam Larsson in de wedstrijdselectie. De Zweedse aanvaller kwam in de Benefietwedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0) voor het eerst weer 45 minuten in actie na een hamstringblessure en is na een serie goede trainingen klaar voor zijn officiële rentree.

Feyenoord - Excelsior begint zondag om 16:45 uur.

  • Nicolai Jørgensen
  • Robin van Persie