Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Real%20Sociedad-018

Teamnieuws: Jørgensen inzetbaar tegen PEC Zwolle

Nicolai Jørgensen is zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle weer inzetbaar voor Feyenoord. De Deense spits is hersteld van de hamstringblessure die hij begin september opliep in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-4), zo bevestigde trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip.

‘Nicolai heeft afgelopen dinsdag meegedaan tijdens een partijspel elf tegen elf op de training’, zei Van Bronckhorst. ‘De afgelopen dagen heeft hij ook gewoon meegetraind. Een hele wedstrijd zit er nog niet in voor hem, hij is er natuurlijk een aantal weken uit geweest. We zullen het dus moeten opbouwen.’

In tegenstelling tot Jørgensen is Kenneth Vermeer zaterdag nog niet beschikbaar. Een rentree is echter dichtbij voor de doelman, die dit seizoen nog niet in actie kwam wegens een handblessure. ‘Hij doet wel weer alles mee op de training en is dus weer op de goede weg. Tijdens de trainingen doet hij ook alles met zijn handen, dat was eerst niet mogelijk. Het ziet er dus goed uit,’ aldus Van Bronckhorst.

De trainer kan tegen Zwolle wel beschikken over Sven van Beek en Bart Nieuwkoop. Beide verdedigers deden de afgelopen periode ritme op, maar zijn volgens Van Bronckhorst nog niet volledig wedstrijdfit. De langdurig geblesseerden Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin ontbreken.

De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle begint zaterdagavond om 20:45 uur. Voor dit duel zijn alleen nog kaarten verkrijgbaar via Feyenoord Ticket Exchange: http://www.feyenoord.nl/TicketExchange.