Fanshop Tickets
Feyenoord-FC%20Twente-034

Teamnieuws: Haps sluit aan bij groepstraining

Ridgeciano Haps heeft vrijdag de groepstraining hervat bij Feyenoord. De linkervleugelverdediger ontbrak de afgelopen weken met een enkelblessure, die hij eind augustus opliep in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Of Haps zondag in de uitwedstrijd tegen PSV inzetbaar is, is nog niet zeker.

Voor het duel met Manchester City van afgelopen woensdag was Haps nog een twijfelgeval. ‘Voor die wedstrijd wilden we geen risico nemen, zodat hij nog een aantal dagen extra had om fit te worden voor zondag. Vandaag heeft hij alles weer meegedaan. Of hij de wedstrijd tegen PSV haalt? Daarvoor zullen we de zaterdagtraining moeten afwachten,’ zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie in De Kuip.

Nicolai Jørgensen is er zondag in Eindhoven zeker nog niet bij. De aanvaller staat ook de komende weken nog aan de kant met een hamstringblessure, die hij zaterdag opliep tegen Heracles Almelo. ‘Ik hoop dat hij in de eerste wedstrijd na de volgende interlandbreak weer beschikbaar zal zijn,’ aldus Van Bronckhorst, doelend op de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op zaterdag 14 oktober.

Bilal Basaçikoglu, Sven van Beek en Bart Nieuwkoop maken eveneens stappen in het herstel van hun blessures. Zij werkten vrijdag het grootste gedeelte van de training met de groep af. Mogelijk maakt Basaçikoglu zondag weer deel uit van de wedstrijdselectie, zo zei Van Bronckhorst. Van Beek, Nieuwkoop en ook Kenneth Vermeer zullen er tegen PSV nog niet bij zijn.