Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Teamnieuws: Feyenoord laadt zich op voor Vitesse-uit

Feyenoord heeft geen tijd om na te genieten van de 2-1 zege op Slavia Praag.  Een dag na de Europese overwinning kwam het team weer bij elkaar om zich voor te bereiden op komend weekend. Zondag wacht alweer een uitduel met Vitesse, de laatste confrontatie voor de tweede interlandbreak.

Donderdagavond moest Feyenoord alle reserves aanspreken om de drie belangrijke punten in Groep E van de Conference League in De Kuip te houden. Iets waar trainer Arne Slot zijn ploeg de complimenten voor gaf. ‘We speelden met ongelofelijk veel intensiteit en energie, terwijl we ook nog eens heel veel kansen creëerden,’ zei hij donderdagavond.

In de tweede helft zag hij een ander Feyenoord, dat tot het laatste fluitsignaal moest knokken om de voorsprong te behouden. Slot haalde na ruim een uur Luis Sinisterra en Orkun Kökcü naar de kant. ‘Luis had niet meer de energie die we nodig hadden om de overwinning over de streep te trekken,’ verklaarde de hoofdcoach. ‘Orrie gaf zelf aan dat hij wat klachten had, dus om die reden brachten we met Fredrik Aursnes en Cyriel Dessers verse krachten.’

Voor Sinisterra en Kökcü stond de vrijdag, net als voor de overige selectieleden, in het teken van herstellen en opladen voor zondag. Vitesse – Feyenoord begint om 16:45 uur en wordt uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.