Fanshop
Fanshop
DSC05758

Teamnieuws: Drietal sluit aan voor duel met VVV

Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zijn zaterdagavond inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Het drietal is voldoende hersteld van de blessures waarmee ze kampten, zo gaf Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag aan tijdens de persconferentie. ‘Ze hebben alle drie de hele week getraind en zijn inzetbaar,’ sprak de trainer.

Van Beek is volledig hersteld van de heupblessure die hij half oktober opliep tegen Shakhtar Donetsk. Nieuwkoop liep in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een lichte verrekking in de hamstring op, die hem niet langer hindert. Vermeer miste het duel met ADO vanwege een lichte enkelblessure.

Renato Tapia zal in ieder geval niet aan de aftrap staan van de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De Peruaans international, die zich deze week plaatste voor het WK 2018, keert vrijdagavond pas terug in Rotterdam. Van Bronckhorst: ‘We nemen geen risico met Renato. Hij is de afgelopen weken bijna letterlijk de hele wereld over gevlogen. We gaan bekijken hoe hij er aan toe is, maar de kans dat hij rust krijgt is heel groot.’

De al langer afwezige Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn zaterdagavond nog niet van de partij. ‘Zij werken kei- en keihard om terug te komen, dat is heel goed om te zien,’ aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord – VVV-Venlo begint zaterdag om 18:30 uur. De laatste kaarten voor dit competitieduel zijn te koop via Feyenoord Ticket Exchange