Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC05722

Team Feyenoord League koploper dankzij buurtbijdragen

Het team van Feyenoord League, sinds dit seizoen deelnemend aan de Feyenoord Street League, heeft deze week een bijzondere buurtbijdrage verzorgd. De spelers gingen op eigen initiatief langs basisscholen om voedsel in te zamelen en dit te schenken aan de Voedselbank in Rotterdam. Mede dankzij deze buurtbijdrage staat Feyenoord League halverwege het seizoen fier bovenaan in de straatvoetbalcompetitie.

Nadat het team uit deelgemeente IJsselmonde eerder dit seizoen oudere bewoners van een zorgcentrum blij maakte met zelfgebakken cupcakes en kinderen op een kinderdagverblijf voorzag van gezonde fruithapjes, bedachten de spelers deze week een nieuw initiatief voor een buurtbijdrage. Een bezoek aan vier basisscholen in Beverwaard leverde kilo’s houdbaar eten op, dat met dank aan een sponsor bij het hoofdkantoor van de Voedselbank Rotterdam kon worden afgeleverd.

Daar werd razend enthousiast gereageerd op het initiatief van het Street League-team. ‘Dit is voor ons een welkome aanvulling’, reageerde een medewerker van de Voedselbank, die wekelijks 7.600 gezinnen in Rotterdam voorziet van voedsel en steeds meer aanvragen krijgt hiervoor.

Volgens Senna, een van de spelers van het team van Feyenoord League, is het beter maken van de buurt een van de belangrijkste gespreksonderwerpen binnen de ploeg. ‘Bij ons in de wijk zit ook een uitdeelpunt voor de Voedselbank en er zijn veel arme gezinnen. Hier wilden wij als team graag iets voor betekenen in deze moeilijke tijd.’

Het team van Feyenoord League staat momenteel op de eerste plaats in de straatvoetbalcompetitie in het gebied van IJsselmonde, die momenteel stil ligt vanwege de winterstop. Daarmee levert de ploeg het ultieme bewijs dat het in de Feyenoord Street League lang niet alleen draait om de prestaties op het veld. In totaal is 2/3 van het totaal aantal punten te verdienen met goed gedrag op het veld, het verzorgen van buurtbijdragen en het bijwonen van workshops.

De Feyenoord Street League is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op positieve wijze probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.