Renato%20Tapia-1

Tapia pakt met Peru punt tegen Argentinië

Renato Tapia heeft vannacht met zijn land Peru een knap gelijkspel behaald tegen Argentinië: 2-2. De 21-jarige middenvelder speelde negentig minuten mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de verliezend finalist van het laatste wereldkampioenschap.

Peru kwam twee keer op achterstand tegen de Zuid-Amerikaanse grootmacht, die scoorde via Ramiro Funes Mori en Gonzalo Higuain. De ploeg van Tapia kwam dankzij Paolo Guerrero en Christian Cueva (zes minuten voor tijd uit een strafschop) echter twee keer langszij. Ondanks het knappe resultaat staat Peru nog altijd in de onderste regionen van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule.

Basaçikoglu en Woudenberg
Bilal Basaçikoglu speelde donderdagavond negentig minuten mee bij Jong Turkije, dat Jong Oranje in Alkmaar op 0-0 hield. Bij het Nederlandse team, dat directe plaatsing voor het EK 2017 kan vergeten vanwege het gelijkspel, zat Lucas Woudenberg negentig minuten op de bank.

Bijlow en Hansson
Zowel Justin Bijlow als Emil Hansson kwamen donderdagavond in actie tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Nederland. Bijlow keepte de volledige wedstrijd bij Oranje Onder 19, dat de leeftijdsgenoten van Roemenië met 2-1 versloeg. Hansson was met Noorwegen veel te sterk voor San Marino: 9-0. Hij scoorde zelf één keer en gaf twee assists.

Ook de komende dagen komen diverse Feyenoord-spelers in actie voor hun nationale team. Het overzicht vind je hier