Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Napoli-Feyenoord-12

Tapia met Peru naar play-offs voor WK-ticket

Renato Tapia moet zich met zijn land Peru via de play-offs zien te plaatsen voor het WK 2018. De Peruvianen hadden zich bij winst op Colombia direct geplaatst voor de eindronde, maar het duel in Lima eindigde afgelopen nacht in 1-1. Daardoor eindigde Peru op de vijfde plaats van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep en mag het in november met Nieuw-Zeeland over twee duels de strijd aangaan om een WK-ticket.

Tapia speelde de volledige negentig minuten mee als middenvelder. Hij zag dat James Rodriguez de Colombianen tien minuten na rust op voorsprong zette, waarna Jose Paolo Guerrero een kwartier voor tijd gelijkmaakte. Die goal bleek achteraf van grote waarde, want bij een nederlaag zou Peru als zesde zijn geëindigd en helemaal buiten de boot vallen. 

Mocht Peru zich plaatsen voor het WK, dan is dat voor het eerst in 36 jaar. In 1982 nam het land voor het laatst deel aan een mondiale eindronde.

Tapia is niet de enige Feyenoorder die kans maakt om naar het WK te gaan. Ook Sam Larsson (Zweden) en Nicolai Jorgensen (Denemarken) mogen hopen dat hun land zich half november via de play-offs plaatst. De loting voor de Europese play-offs moet nog plaatsvinden. Karim El Ahmadi heeft met Marokko plaatsing in eigen hand. Als op zaterdag 11 november niet verloren wordt van Ivoorkust, is Marokko verzekerd van een WK-ticket.