Woe%20ochtend-29

Tapia matchwinner in WK-kwalificatiewedstrijd Peru

Renato Tapia heeft zijn land Peru de overwinning geschonken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador. De 21-jarige middenvelder maakte twaalf minuten voor tijd de winnende goal door de bal hard en hoog in het doel te knallen. Het was zijn eerste interlanddoelpunt voor Peru.

Tapia begon aan de aftrap van het duel in hoofdstad Lima. Hij zag hoe ploeggenoot Christian Cueva vanaf de penaltystip voor 1-0 zorgde, waarna Ecuador na een half uur gelijk kwam. 1-1 leek ook de eindstand te worden, totdat Tapia in de 78ste minuut doeltreffend uithaalde.

Voor Peru was het de tweede overwinning in acht kwalificatiewedstrijden. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule, bestaande uit tien landen, staat het land nu negende. Alleen de eerste vier landen plaatsen zich direct voor het WK 2018 in Rusland.