604a76c9614fb7ecde148db5cc6c8840_800_600

Sven van Beek debuteert voor Jong Oranje

Sven van Beek heeft maandagavond zijn debuut gemaakt bij Jong Oranje in de oefeninterland tegen Jong Oostenrijk. De verdediger verving bij de start van de tweede helft ploeggenoot Jean-Paul Boëtius. Het hoogste nationale jeugdelftal keek toen al tegen een 0-2 achterstand aan in een duel dat uiteindelijk met 0-3 verloren ging.

Jong Oranje, dat de hele wedstrijd veruit het meeste balbezit had, kreeg met name voor rust een lesje in effectiviteit. Na 23 minuten verschalkte Zulj vanaf eigen helft doelman Warnar Hahn met een afstandsschot. Twintig minuten later verdubbelde spits Gregoritsch de score nadat hij vrij voor de keeper werd gezet. Vlak voor tijd kopte diezelfde spits de 0-3 binnen.

Naast Boëtius en Van Beek kwam ook Feyenoorder Tonny Vilhena in actie. De middenvelder speelde, net als in het met 0-6 gewonnen EK-Kwalificatieduel bij Jong Georgie vier dagen eerder, de volledige wedstrijd. In de EK-kwalificatiepoule gaat de ploeg van KNVB coach Albert Stuivenberg mede daardoor aan de leiding met het maximaal haalbare aantal van negen punten uit drie duels.

De jeugdinternationals van Feyenoord sluiten aanstaande donderdag weer aan bij de groepstraining op Varkenoord.