Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

S.V. GIO opent locatie op Erasmus Universiteit Rotterdam

Feyenoord start vanaf eind september met S.V. GIO op een bijzondere, nieuwe locatie. Kinderen uit Rotterdam-Zuid kunnen dan terecht op Campus Woudestein, waar door de Erasmus Universiteit een ruimte beschikbaar wordt gesteld.

Vandaag (woensdag) werd de officiële samenwerking tussen Feyenoord, de Van Bronckhorst Foundation en het Wetenschapsknooppunt EUR bezegeld met een openingshandeling door Giovanni en Marieke van Bronckhorst. Ook Feyenoords algemeen directeur Jan de Jong was aanwezig.

Bij het huidige onderwijsproject S.V. GIO werken kinderen uit groep 7 en 8 via een onderwijs- en sportprogramma van twintig weken aan hun zelfvertrouwen en toekomst. Er is aandacht voor begrijpend lezen, spelling en rekenen maar ook voor zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en doelen stellen.

Extra uitdagingen
Op deze nieuwe locatie van S.V. GIO richt het onderwijsproject zich nu voor het eerst op kinderen die extra verrijking kunnen gebruiken op school. Sport wordt daarbij als middel ingezet om op verschillende vlakken beter te presteren. Voor de nieuwe locatie van S.V. GIO krijgen geselecteerde leerlingen van basisscholen uit Rotterdam-Zuid, die extra uitdagingen aankunnen, les op campus Woudestein.

Carla Lagendijk, teamleider Werk en Onderwijs bij Feyenoord, licht toe: ‘Het doel van deze nieuwe leslocatie is om kinderen die cognitief meer aan kunnen in hun schoolomgeving op deze nieuwe locatie van S.V. GIO een goede start in het voortgezet onderwijs te geven. Zij zullen les krijgen in onderzoek doen, verschillende sporten beoefenen en leren dat ze hun eigen koers kunnen bepalen.’

Kapitein op hun eigen schip
‘Kinderen worden zo kapitein op hun eigen schip,’ vervolgt Lagendijk. ‘Het is de bedoeling dat deze leerlingen uiteindelijk doorstromen naar het voortgezet onderwijs op een niveau behorend bij de capaciteiten van de leerling, omdat ieder kind het verdient om de beste versie van zichzelf te worden.’

De Erasmus Universiteit faciliteert de speciale lesruimte waarvan de inrichting geheel is verzorgd door Feyenoord en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De lessen worden in combinatie met verschillende sportonderdelen gegeven. Erasmus Sport levert de benodigde ruimte en attributen.

Het lesmateriaal is gemaakt door Feyenoord en het Wetenschapsknooppunt EUR. Het Wetenschapsknooppunt is gespecialiseerd in oriënterende en verrijkende lesmodules voor leerlingen tussen de 8 en 15 jaar. Op termijn is het de bedoeling om meerdere groepen van S.V. GIO te faciliteren op campus Woudestein.

  • S.V. GIO