Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
oud%20fey-legioen-10

Supporters smullen van sportieve strijd met Oud-Feyenoord

Vijftien leden van Het Legioen zijn een unieke ervaring rijker. De supporters hadden zondag het voorrecht om een wedstrijd te mogen spelen op het heilige gras van De Kuip. Hoewel tegenstander Oud-Feyenoord een maatje te groot bleek (12-1) en er voor het derde achtereenvolgende jaar met de Legioen Cup vandoor ging, deed dat niets af aan de onvergetelijke middag die de Legioen-leden beleefden.

Van alle voetballende supporters, die uit meer dan 1.500 aanmeldingen tot de Legioen-selectie waren verkozen, kon vooral Ciska Heijes haar geluk niet op. De seizoenkaarthoudster uit vak RR toonde zich halverwege de tweede helft uiterst koelbloedig, door de bal alleen voor doelman Edwin van Zwieteren tegen het net te schieten. Ze redde daarmee de eer voor Het Legioen, dat ondanks een flinke dosis strijd en inzet er niet in slaagde een echte wedstrijd van te maken.

‘Scoren in De Kuip, dat is een droom die uitkomt’, glunderde Heijes nadat ze de enorme prijzenbeker na afloop had overhandigd aan Peter Barendse, aanvoerder van Oud-Feyenoord. ‘Dat wij hier mogen spelen, op het veld van de landskampioen... Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe geweldig dat is.’

De leden van Het Legioen maakten na de derde editie om de Legioen Cup gretig gebruik van de mogelijkheid om foto’s te maken op het veld, samen met aanwezige vrienden en familieleden. Daarmee was de nederlaag gauw vergeten en verlieten alle Feyenoorders even later De Kuip, prachtige plaatjes en een blijvende herinnering rijker.

Ook profiteren van de vele voordelen die het lidmaatschap van Feyenoords officiële supportersclub biedt? Sluit je dan hier aan bij Het Legioen!