Feyenoord 1

Superstart in Tilburg voor Feyenoord

Feyenoord is uitstekend aan het Eredivisie-seizoen 2021-2022 begonnen. Trainer Arne Slot boekte met zijn ploeg zondag een zorgeloze 0-4 overwinning op Willem II, dat de wedstrijd met tien man eindigde.

Slot stelde na de returnwedstrijd tegen FC Luzern (3-0 winst) dat het seizoen nu pas écht ging beginnen, met de start van de Eredivisie (zondag) en de play-offs in de Europa Conference League (donderdag thuis tegen Elfsborg) in het verschiet. Feyenoord doorstond direct de eerste test en slaagde uit bij Willem II zelfs met vlag en wimpel.

Dankzij een superstart – twee goals binnen het eerste half uur – greep Feyenoord razendsnel de controle. Bryan Linssen opende de score in de zeventiende minuut met een schot van afstand, waarna Luis Sinisterra doel trof met een bekeken rollertje. De 0-3 van Guus Til snel na rust (48ste minuut) was een intikker na goed doorzetten van Linssen en gooide het duel definitief in het slot.

Willem II eindigde het duel met tien man. Aanvoerder Emil Bergström moest inrukken na een tackle op kniehoogte bij Sinisterra. Het gaf Slot de mogelijkheid om spelers te sparen en anderen in te brengen, met het oog op Elfsborg-thuis komende donderdag. Eén van die invallers trof nog doel. In de tweede minuut van de blessuretijd bepaalde Naoufal Bannis de eindstand op 0-4.