O16SpartaTcb4

Succesvol weekend voor teams Feyenoord Academy

Niet alleen Feyenoord Onder 19, maar ook vrijwel alle andere teams uit de boven- en middenbouw van Feyenoord Academy beleefden een succesvol weekend. Lees de wedstrijdverslagen hieronder.

Onder 13 stelt in vier minuten orde op zaken

Feyenoord Onder 13 heeft na een stroeve eerste helft, waarin het een achterstand opliep, toch met 3-1 gewonnen van Willem II Onder 13. De talenten moesten in de tweede helft een tandje bijschakelen waarna het de wedstrijd binnen vier minuten besliste.

‘In een gelijk opgaande wedstrijd waren wij iets sterker, maar door slordig spel en een te laag tempo duurde het te lang voordat we bij de aanvallers kwamen,’ blikte trainer Gaston Taument terug op de eerste helft van deze wedstrijd. Zijn team kwam na vier minuten spelen al een keer goed weg omdat Willem II op de paal schoot uit een corner. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De buitenspelval werd opgeheven waardoor de doorgebroken aanvaller eenvoudig kon scoren.

De rust deed Onder 13 goed, want de ploeg van Taument kwam sterk uit de kleedkamer. ‘We speelden wat scherper en er kwam steeds meer dreiging. Vooral de laatste twintig minuten waren heel goed,’ zegt Taument. De verlossende eerste Feyenoord-goal kwam na een goede omzetting van de trainer. Lugene Clarinda verving spits Jordan Zirkzee waardoor Jaden Slory naar het centrum ging en de invaller op de flank geposteerd werd. Vanaf daar speelde hij meteen sterk en verzorgde hij binnen vier minuten een goede assist op Rico Speksnijder die zo de 1-1 kon maken.

Twee minuten later was Clarinda weer betrokken bij een goal door de bal opnieuw aan Speksnijder te geven. Die moest dit keer wel wat meer moeite doen om het net te vinden. Een bal dat het midden hield tussen een voorzet en een schot zeilde over de Tilburgse doelman de goal in. Speksnijder zelf stelde een minuut later Slory in staat om de wedstrijd op slot te gooien door de 3-1 te maken.

Feyenoord Onder 13 – Willem II Onder 13 3-1
Scoreverloop
27' 0-1
51' 1-1 Rico Speksnijder
53' 2-1 Rico Speksnijder
54' 3-1 Jaden Slory

Opstelling Feyenoord Onder 13
Noël Reit, Luciano Pronk, Antoni-Djibu Milambo (31' Djomar Giersthove), Jan Plug, Rainey Breinburg, Ismail Oulad M’hand, Rico Speksnijder, Mike Kleijn, Jaden Slory, Jordan Zirkzee (48' Lugene Clarinda), Romano van Beek (31' Shannon de Wind).

Ruime zege Onder 14 bij Willem II

Feyenoord Onder 14 heeft met ruime cijfers gewonnen bij Willem II Onder 14. Nadat het al met een 1-4 voorsprong de rust in ging, kwam de ploeg van Davey van den Berg uiteindelijk tot 1-6 in Tilburg.

Na drie minuten spelen was het al raak voor Onder 14. Nesto Groen zette druk waardoor een Tilburgse verdediger in de fout ging de spits zijn ploeg op een snelle voorsprong kon zetten. Binnen het kwartier kwam er een tweede bij. Gio-Renys Felicia draaide een vrije trap mooi voor de goal waarna verdediger Lamare Bogarde de bal tegen de touwen kon koppen.

De snelle voorsprong kwam volgens Van den Berg door een groot niveauverschil, wat de hele wedstrijd zichtbaar was. ‘We hebben een aardige partij gespeeld met af en toe hele mooie combinaties. En we hebben amper wat weg gegeven.’ De enige keer dat dit wel gebeurde, was na twintig minuten. Door te langzaam oplopen van de verdediging kon een Tilburgse aanvaller aan buitenspel ontsnappen en alleen afgestopt worden middels een overtreding binnen de zestien. De penalty werd benut.

Onder 14 was niet onder de indruk van de tegentreffer en bleef doorgaan met goed voetballen. Zes minuten na de penalty werd de marge weer op twee goals gebracht door een mooie goal van Délano van der Heijden. Hij werd weg gestuurd door Amir Reis en verschalkte de keeper met een knappe lob. Nog voor rust werd het 1-4 uit door een benutte penalty van Groen na een overtreding op Felicia.

De 1-5 na rust was de mooiste aanval van Onder 14. Via Omar Mohamedhoesein en Jamal Ourhris werd Yairo Lentze bereikt en hij gaf een goede assist voor de derde treffer van Groen. In de slotminuut mocht Bogarde zijn tweede van het duel maken op aangeven van Mohamedhoesein waardoor 1-6 de eindstand was.

Willem II Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-6
3' 0-1 Nesto Groen
14' 0-2 Lamare Bogarde
20' 1-2 (penalty)
26' 1-3 Délano van der Heijden
34' 1-4 Nesto Groen (penalty)
61' 1-5 Nesto Groen
70' 1-6 Lamare Bogarde

Opstelling Feyenoord
Tjeerd Dekker, Daniel Lopes Varela, Lamare Bogarde, Henock Ket, Siem de Moes, Amir Rais, Liam Oetoehganal (35' Omar Mohamedhoesein), Jamal Ourhris, Délano van der Heijden (35' Damian Wolff), Nesto Groen, Gio-Renys Felicia (47' Yairo Lentze).

Foto's: Thomas van Wingerden

Onder 15 heeft geen enkele moeite met SC Heerenveen

Feyenoord Onder 15 heeft vrijdagavond overtuigend gewonnen in Friesland. De ploeg van trainer Mark Otten was met 1-6 te sterk voor SC Heerenveen Onder 15.

De basis voor de makkelijke zege werd gelegd door een hele vroege goal van Onder 15. Na twee minuten wist Mimeirhel Benita met een voorzet vanaf rechts Corné van Houwelingen te bereiken die vervolgens de openingstreffer maakte. Na een kwartier spelen werd er geprofiteerd van die ruimte al kwam de goal met wat geluk tot stand. Giuliany Ben-David dos Santos schoot vanaf randje zestien en zag zijn schot via een verdedigende voet van richting veranderen waardoor de keeper gezien was.

Met de comfortabele voorsprong zakte het goede spel van Onder 15 wat in en kwam de thuisploeg er wat vaker uit. Vlak na rust leverde dit de aansluitingstreffer op. De rechtsback mocht na een goede interceptie het halve veld oversteken en zag zijn voorzet knap binnen gekopt worden. Volgens Otten was dit een goede waarschuwing. ‘We hadden deze aanval al drie keer kunnen onderbreken, maar deden dit niet. Een goed signaal voor ons dat het weer wat scherper moest.’

Onder 15 pakte het goede spel weer op en wist uiteindelijk via Shiloh 't Zand, opnieuw Van Houwelingen, Bienvenue Matabaro en Max Papounidi naar 1-6 uit te lopen. De 1-4 van Van Houwelingen was volgens Otten de mooiste van de middag. ‘Dit was een goal waarin alles terug kwam waar we op trainen. Een verdediger die in dribbelt, een middenvelder die opduikt tussen de linies en hem vervolgens aan de opkomende linksback Max Christoffel geeft. Christoffel wist de bal mooi bij Van Houwelingen te krijgen, die scoorde.’

Otten was dus zeker een tevreden trainer na deze overwinning in Friesland. ‘Dit was een goed vervolg op het spel tegen PSV. We waren weer een stapje verder in het positiespel en met het druk zetten.’

SC Heerenveen Onder 15 – Feyenoord O15 1-6
2' 0-1 Corné van Houwelingen
16' 0-2 Giuliany Ben-David dos Santos
36' 1-2
41' 1-3 Shiloh 't Zand
49' 1-4 Corné van Houwelingen
63' 1-5 Bienvenue Matabaro
62' 1-6 Max Papounidi

Opstelling Feyenoord Onder 15
Sam Pak (50' Devin Remie), Dylan Veenvliet (35' Shiloh 't Zand), Lennard Hartjes, Morgan Zouan, Max Christoffel, Salah Oulad M’hand, Mimeirhel Benita, Milan Hokke, Corné van Houwelingen (57' Max Papounidi), Giuliany Ben-David dos Santos (60' Kai Bodo), Bienvenue Matabaro (62' Joris Rijnja).

Onder 16 de gelukkigste in stadsderby

Met het nodige fortuin heeft Feyenoord Onder 16 drie punten overgehouden aan de stadsderby tegen Sparta Rotterdam Onder 16. De ploeg van Pieter Schrassert Bert maakte vrijwel de hele wedstrijd het spel, maar zag Sparta de beste kansen krijgen. Mede door een sterk keepende Rutger Bax hield Onder 16 het doel schoon, terwijl het zelf twee keer wist te scoren: 2-0.

Volgens Schrassert Bert ging Sparta met een goede instelling de wedstrijd in. Mede daardoor kwam Onder 16 niet makkelijk aan voetballen toe. Sparta moest het van de omschakeling hebben en kreeg in de loop van de eerste helft een niet te missen kans. Toch werd deze verprutst. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Sparta bleef kansen krijgen en zag dat Onder 16 op de been bleef door een paar belangrijke reddingen van keeper Rutger Bax. Een kwartier voor tijd sloeg Onder 16 zelf plotseling toe. Addel Belarbi kreeg de bal in een scrimmage twee keer voor zijn voeten en trof doel met zijn tweede poging.

De 1-0 was een genadeklap voor Sparta volgens Schrassert Bert. ‘Ze waren het meteen helemaal kwijt en wij hadden zelfs nog meer goals kunnen maken dan twee.’ Zijn ploeg maakte dus alleen nog de 2-0 en opnieuw via Belarbi, dit keer op aangeven van Stan Maas. Ondanks de twee goals van Belarbi werd de heldenrol opgeëist door keeper Bax. Sparta kreeg in de blessuretijd nog een dubieuze strafschop en deze werd gekeerd door de vandaag ijzersterke doelman. Zelfs de rebound van de penalty vanaf vijf meter voor het doel was een prooi voor hem.

Feyenoord Onder 16 – Sparta Onder 16 2-0
65' 1-0 Abdel Belarbi
75' 2-0 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 16
Rutger Bax, Steven van der Sloot (50' Aimé Omgba), Tom Brugman, Twan van der Zeeuw (60' Enrique van der Lubbe), Robyn Esajas, Rychaintello Knoll, Sven Zitman (55' Malik Dijksteel), Sem Valk, Stan Maas, Abdel Belarbi (79' Max Papounidi), Jorule Raphaela (75' Jordy Axt).

Onder 17 verslaat stug PEC Zwolle

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag in eigen huis PEC Zwolle onder 17 verslagen. De ploeg van Melvin Boel had lang moeite met de sterk verdedigende bezoekers, maar wist in de tweede helft wel uit te lopen naar een 2-0 zege.

‘PEC slaagde er goed in om ons voetbal te ontregelen. We hebben verschillende plannen voor in de opbouw, maar zij hadden overal een antwoord op,’ vertelde Boel over de tegenstander van Onder 17. Hierdoor werd zijn ploeg verleid om de lange bal te hanteren, een tactiek die de ploeg liever niet gebruikt. Hoewel de eerste helft wat moeizaam verliep, wist Onder 17 een paar mogelijkheden te creëren. Zo waren er schotkansjes voor Naoufal Bannis en Crysencio Summerville en was Mohamed el Karbachi dichtbij toen zijn inzet van de lijn werd gehaald. PEC Zwolle werd niet gevaarlijk voor rust.

Om de tweede helft wel tot grote kansen te komen, paste Boel zijn tactiek wat aan. ‘De ballen van achteruit zoals doeltrappen probeerden we wat dieper te spelen om dan het duel te winnen en meer vanuit daar te voetballen.’ Het aanvalsspel van Onder 17 kreeg na rust ook een positief impuls omdat de creatieve Marouan Azarkan zijn rentree maakte na blessureleed.

Na 56 minuten wist Onder 17 eindelijk de Zwolse verdediging te verschalken. Crysencio Summerville vond met een voorzet Naoufal Bannis en hij zorgde met het hoofd voor de 1-0. Omdat de bezoekers hierna wel moesten komen, kreeg Onder 17 meer ruimte en kon Bannis vijf minuten voor tijd de wedstrijd beslissen. Dit keer op aangeven van Azarkan.

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 17 2-0
56' 1-0 Naoufal Bannis
75' 2-0 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 17
Joey Koorevaar, Daniel van Leeuwen (70 Twan van der Zeeuw), Denzel Hall, Ramon Hendriks, Ravi Yates (40' Jay den Haan), Ömer Gündüz, Crysencio Summerville, Sven Zitman (40' Marouan Azarkan), Naoufal Bannis, Splinter de Mooij, Mohamed el Karbachi (64' Adbel Belarbi).

Onder 18 verliest van PEC Zwolle na slechte eerste helft

Feyenoord Onder 18 heeft op het eigen Varkenoord geen goed resultaat weten te behalen tegen koploper PEC Zwolle Onder 19. Vooral de eerste helft vormde de basis van een 0-1 nederlaag.

Onder 18 verscheen aan een aftrap met een aantal wijzigingen, maar volgens trainer Jan Gösgens was de start niet goed. ‘We hadden binnen vijf minuten al meerder tegengoals kunnen krijgen.’ Pas na twintig minuten spelen kwam PEC Zwolle op voorsprong. Verdediger Hidde van den Ende liet de bal van zijn voet springen waarna een Zwolse aanvaller de score kon openen.

In de tweede helft werd het spel van Onder 18 iets beter en kreeg het enkele kansen op de 1-1. Zo waren er schotkansen voor Simon Loshi en Edon Fetahi, een kopkans voor Lynden Leidsman en het meest dichtbij was Van den Ende. Zijn kopbal werd prachtig gestopt door de doelman van de bezoekers. Zo bleef het dus bij 0-1 voor PEC Zwolle Onder 19.

‘Zij hebben gewonnen op basis van de eerste helft,’ zegt Gösgens. ‘Op basis van de tweede helft hadden we misschien nog een punt verdiend. Ik ben wel trots op de manier waarop we ons herpakt hebben, maar helaas heeft dat geen resultaat opgeleverd.

Feyenoord Onder 18 – PEC Zwolle Onder 19 0-1