Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AZ-Feyenoord-83

Stiftje Van Persie doelpunt van het seizoen

Het sublieme stiftje waarmee Robin van Persie Feyenoord op 0-2 zette in de bekerfinale is verkozen tot Doelpunt van het Seizoen 2017-2018. De aanvaller kreeg liefst 40% van de stemmen van de supporters, die de afgelopen week konden kiezen uit twaalf geselecteerde doelpunten van het afgelopen voetbaljaar.

In totaal brachten 3.653 supporters hun stem uit en 1.454 van hen kozen voor de stift van Van Persie. Een ander hoogstandje van de deze winter teruggekeerde aanvaller – de prachtige treffer thuis tegen FC Groningen – eindigde met 558 stemmen (15,3%) op de tweede plaats.

Schoonheid
De stem van het legioen wekt weinig verbazing, aangezien met de treffer in de finale tegen AZ alle klasse naar voren komt die Van Persie nog in huis heeft. Het herkennen van de ruimte, de loopactie en de fijngevoeligheid waarmee hij de bal over de uitkomende doelman wipt, allemaal elementen die het doelpunt van grote schoonheid voorzien.

Gesigneerde aanvoerdersband
Feyenoord dankt alle supporters voor het uitbrengen van hun stem. Onder alle inzendingen is een door Karim El Ahmadi gesigneerde aanvoerdersband verloot, die hij droeg tijdens de bekerfinale op 22 april. De winnaar hiervan is David Gravendeel uit Woerden en met hem wordt persoonlijk contact opgenomen.

De beelden
Nog een keer genieten van hét doelpunt van het seizoen 2017-2018? Bekijk de goal van ‘RvP’ in de videospeler.

  • #RVPLegend