Fanshop
Fanshop
1612201140_UITING%20BENEFIET%20WEBSITE

Steun de strijd tegen sikkelcelziekte

De opbrengst van de benefietwedstrijd Feyenoord - FC Dordrecht komt geheel ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken om extra onderzoek te doen naar sikkelcelziekte. Rondom de benefietwedstrijd wordt op verschillende manieren geld ingezameld voor het goede doel. Hieronder lees je op welke manieren jij kunt bijdragen.

Kom naar De Kuip!
Steun jij de strijd tegen sikkelcelziekte? Kom dan woensdag naar de benefietwedstrijd tussen Feyenoord en FC Dordrecht (aftrap 20:15 uur) in De Kuip! Kaarten kosten slechts € 10,- en zijn te koop via de online ticketshop van Feyenoord. Voor dat bedrag kun je tevens de voorwedstrijd tussen Oud-Feyenoord en de Suriprofs Legends (aftrap 18:45 uur) bezoeken. De poorten van De Kuip gaan om 18:30 uur open.

Steun per sms
Kom je niet naar De Kuip of wil je het goede doel extra steunen? SMS dan het woord SOPHIA naar 4333 en doneer eenmalig € 3. Je maakt dan automatisch kans op een van de unieke wedstrijdshirts van de benefietwedstrijd. Feyenoord speelt woensdagavond in een speciaal shirt, met het logo van de stichting Vrienden van Sophia op de borst. Hoofdsponsor Opel staat speciaal voor de benefietwedstrijd eenmalig zijn positie op het Feyenoord-shirt af.

Koop een sjaal in de Feyenoord Fanshop
Speciaal voor het goede doel draagt de Feyenoord Fanshop bij aankoop van een Feyenoord-sjaal € 3,- af aan het Sophia Kinderziekenhuis. Bestel jouw Feyenoord-sjaal hier of kom voordat je woensdag het stadion binnen gaat even langs in de clubwinkels bij De Kuip, die beide geopend zijn.

Volg #feydor op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – FC Dordrecht? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feydor), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram óf via de nieuwe Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn. De benefietwedstrijd Feyenoord - FC Dordrecht en de voorwedstrijd Oud-Feyenoord - Suriprofs Legends worden bovendien uitgezonden op FOX Sports. 

Over sikkelcelziekte
Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen.