Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Sterk Feyenoord terug in de race in Europa League

Feyenoord is weer helemaal terug in de race in Europa. Na twee duels zonder zege in poule K moest donderdagavond thuis worden gewonnen van CSKA Moskou en in die missie slaagde het team van trainer Dick Advocaat glansrijk. Dankzij een overtuigend optreden werd het in De Kuip 3-1.

Voorafgaand aan het duel met de koploper van Rusland was Feyenoord door slechts weinigen als favoriet bestempeld. Zo kreeg Advocaat een dag voor de wedstrijd zelfs de vraag of een eventuele Rotterdamse zege een stunt kon worden genoemd. Zo ver wilde de coach niet gaan. Sterker nog; hij voorspelde dat zijn ploeg het CSKA Moskou behoorlijk lastig zou kunnen maken.

Niets bleek minder waar, een dag later in een decor dat door de lege tribunes in niets deed denken aan een ouderwets Europees avondje. Maar ondanks het ontbreken van de twaalfde man beet Feyenoord zich vanaf de eerste minuut vast in de tegenstander, en werd gaandeweg de wedstrijd steeds meer duidelijk dat er wat te halen viel tegen de Russische miljoenenformatie.

De beloning voor het sterke spel bleef voor rust nog uit, ondanks een aantal goede mogelijkheden. Zo waren er schietkansen voor Steven Berghuis en Orkun Kökcü, maar ontbrak het aan echte overtuiging en wat geluk voor het doel. Aan de andere kant gaf Feyenoord ondanks de op de tegenaanval loerende Russen nauwelijks iets weg. Kort voor rust was het even dreigend met een hakbal achter het standbeen en een schot van Chidera Ejuke, maar beide keren was Justin Bijlow paraat.

In tegenstelling tot een aantal voorgaande wedstrijden bracht het uitblijven van een voorsprong Feyenoord niet van zijn stuk. De ploeg bleef geduldig en hield het hoofd erbij, iets wat diep in de tweede helft loon naar werken opleverde. Niet voor het eerst dit seizoen was Ridgeciano Haps de gevierde man. Op aangeven van Steven Berghuis gleed de linkspoot de bal binnen, daarmee tekenend voor zijn vierde officiële goal van het seizoen.

De 1-0 van Haps na dik een uur bleek de opmaat voor een wervelende Feyenoord-fase, die tot grote vreugde van iedereen met een rood-wit hart nóg twee goals opleverde. Kökcü verdubbelde de voorsprong met een schitterend afstandsschot en nog geen twee minuten later sloeg ook Lutsharel Geertruida toe. Daarmee was het duel beslist, een ongekende weelde met nog twintig minuten op de klok.

De slotfase leverde geen grote problemen meer op voor Feyenoord, al incasseerde het nog wel een tegengoal. De kopbal van Marcos Senesi achter zijn eigen doelman was ongelukkig, maar deed niets af aan de uiterst knappe prestatie van Feyenoord. Dankzij de 3-1 zege passeert het CSKA Moskou in de poule en heeft het halverwege de groepsfase nog alle kans op Europese overwintering.