Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
manc%20019-fey%20019-21

Sterk Feyenoord Onder 19 doet zichzelf tekort in Manchester

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag verzuimd om zich al na vijf speelronden te plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Youth League. Bij winst op Manchester City Onder 19 had het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy zich gekwalificeerd, maar de ploeg miste een handvol goede kansen, waardoor het 0-0 bleef. Desondanks heeft Feyenoord plaatsing nog altijd in eigen hand; een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Napoli op woensdag 6 december volstaat.

Onder 19 wist dat het – vanwege de overwinning van Shakhtar Donetsk bij Napoli – bij winst door zou zijn, maar begon niet scherp in het MCFC Academy Stadium. De ploeg had binnen twintig seconden al achter kunnen staan, maar Justin Bijlow was alert vanaf het begin. Met een uitstekende redding voorkwam de doelman een vroege achterstand en schudde hij eveneens zijn ploeg wakker. Feyenoord nam al snel de touwtjes in handen tegen het al geplaatste City, met een aantal enorme kansen tot gevolg.

Dylan Vente leek na twaalf minuten de openingsgoal te maken, maar zijn prachtige knal uit een lastige hoek stuiterde via de paal terug het veld in. Nog geen twee minuten later speelde de spits zich knap vrij na een fraaie crossbal van Ian Smeulers, maar was zijn schot niet hard genoeg om de goalie te verrassen. Hetzelfde gold na een half uur voor de poging van Rodney Huijgen, die knap vrij werd gespeeld door Orkun Kökcü, maar eveneens de voeten van Curtis Anderson vond.

Na rust gingen ook wind en de hevige regenval een rol spelen, maar Feyenoord liet zich niet afleiden door de omstandigheden. De ploeg liet bij vlagen uitstekend combinatievoetbal zien, wat na een uur leidde tot de grootste kans van dat moment. Lutsharel Geertruida verscheen na een fraaie combinatie tussen Wouter Burger en Vente vrij voor het doel, maar schoot op de paal. Niet veel eerder had de openingstreffer overigens ook aan de andere kant kunnen vallen, maar Bijlow was opnieuw attent toen Tylor Richards voor hem opdook.

In de slotfase leken de krachten bij Feyenoord wat weg te vloeien, waardoor City wat meer aandrong. De thuisploeg kwam echter niet tot scoren, waardoor Feyenoord in ieder geval een punt meeneemt naar Rotterdam. Daardoor is op de laatste speeldag tegen Napoli een gelijkspel voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Manchester City Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-0

Opstelling Manchester City: Anderson; Martret, Latibeaudiere, Kigbu, Wilson; Diallo, Richards, Dele-Bashiru; Matondo (41’ Touaizi), Gonzalez (74’ Nmecha) en Garre.
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Reith, Lewis, Smeulers, Malacia; El Bouchataoui, Kökcü (84’ Bangura), Geertruida; Huijgen, Vente (90’ Vicario) en Burger (74’ Zwarts).

Kaartverkoop Feyenoord Onder 19 - Napoli Onder 19
Wil jij aanwezig zijn bij de thuiswedstrijd van Feyenoord Onder 19 tegen de leeftijdsgenoten van Napoli? De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 6 december om 16:00 uur (in plaats van het oorspronkelijke tijdstip van 15:00 uur). Kaarten voor de wedstrijd kosten slechts € 5 ,- en zijn te koop via www.feyenoord.nl/tickets-uyl.