Fanshop
Fanshop

Steenvoorden maakt seizoen af bij FC Dordrecht

Matthew Steenvoorden komt de rest van het huidige seizoen uit voor FC Dordrecht. De 21-jarige verdediger wordt door Feyenoord per direct verhuurd aan de streekgenoot, die afgelopen zomer promoveerde naar de Eredivisie. Het contract van Steenvoorden loopt na dit seizoen af in De Kuip.

‘Voor Matthew is er ook dit seizoen weinig uitzicht op veel speeltijd in het eerste elftal van Feyenoord’, lichtte technisch directeur Martin van Geel de huurovereenkomst toe. ‘Gezien zijn leeftijd en voor zijn ontwikkeling is het voor Matthew belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken, ook al omdat zijn contract over een half jaar afloopt. Daarom geven wij hem de ruimte voor deze voor hem logische stap.’

Steenvoorden verdedigde al eerder de kleuren van FC Dordrecht. Vorig seizoen speelde de verdediger er eveneens op huurbasis, waarna hij afgelopen zomer terugkeerde in De Kuip. Daar maakte hij dit seizoen zijn officiële debuut voor Feyenoord, half oktober in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Enkele dagen later volgde eveneens zijn Europese debuut, in Kroatië tegen HNK Rijeka.