Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
sfeer%20stadion-04

Stadsderby zondag in stijf uitverkochte Kuip

Voor het eerst in zes jaar staan Feyenoord en Sparta Rotterdam komende zondag tegenover elkaar in competitieverband. Dat de derby leeft in Rotterdam blijkt onder meer uit het feit dat de laatste kaarten voor het duel al eind oktober (!) werden verkocht.

Voor Feyenoord-supporters is er dus al weken geen kaart meer verkrijgbaar voor de wedstrijd tegen Sparta, terwijl ook het bezoekersvak zondag volledig gevuld zal zijn. Vanuit Rotterdam-West reizen er 1.200 Spartanen mee naar De Kuip, die hun ploeg zullen aanmoedigen vanuit de vakken GG en FF.

Ook in maart dit jaar maakte Sparta de oversteek van West naar Zuid, toen beide Rotterdamse clubs een benefietwedstrijd speelden voor de Hartstichting (uitslag 2-0). Ook de laatste keer dat de derby in de Eredivisie op het programma stond (14 april 2010) trok Feyenoord aan het langste eind, toen dankzij goals van Georginio Wijnaldum, Luigi Bruins en Jon Dahl Tomasson.

Feyenoord – Sparta is aanstaande zondag een wedstrijd tussen de huidige nummers één en negen van de ranglijst. De bezoekers kunnen met een stunt in De Kuip de toch al uitstekende eerste seizoenshelft nog meer kleur geven, terwijl Feyenoord er alles aan gelegen is de koppositie in de vijftiende speelronde te behouden.

De Rotterdamse derby begint zondag om 14:30 uur. Ben jij niet in De Kuip? Volg de wedstrijd dan via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.